Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Hui entra en vigor el nou contracte de neteja urbana de Dénia

Per a sensibilitzar a la població de la importància de la col·laboració ciutadana, l'ajuntament llança la campanya "No hi ha excuses que valguen"

Hui dimarts, 1 de febrer, entra en vigor el nou contracte del servei de recollida del fem, ecoparc i neteja viària, adjudicat a l'empresa Urbaser per 68.228.848 €.

El nou contracte introdueix canvis i millores respecte a l'anterior concessió que permetran millorar el servei i que l'ajuntament tinga major control sobre el compliment d’allò estipulat, ja que es revisarà i actualitzarà, si és pertinent, cada dos anys.

La vigència del contracte és de 10 anys, a partir de la data de la seua signatura, i l'empresa compta amb un termini màxim de 5 mesos per a posar en funcionament al 100% el servei, amb totes les millores i novetats recollides en el nou contracte.

"No hi ha excuses" per a tindre una ciutat neta

Coincidint amb l'entrada en vigor del nou contracte i per a conscienciar a la població de la importància que té la col·laboració de la ciutadania per a mantindre neta Dénia, l'ajuntament llança a través de xarxes socials la campanya "No hi ha excuses que valguen". L'objectiu és posar en el punt de mira les conductes incíviques que durant els últims anys han suposat un sobrecost anual de 200.000 €: el depòsit de les restes de poda en llocs no indicats per a això, els abocaments de residus fora dels contenidors, deixar estris domèstics als carrers sense avisar al servei de recollida gratuït habilitat, etc.

Accions que enlletgeixen la ciutat i que costen diners a tota la població, justificades amb excuses "que ens costen 200.000 € anuals", com "per quatre branques, no aniré a l'ecoparc" o "el contenidor no em quedava a prop".

El nou contracte introdueix millores molt significatives com l'augment de la capacitat i accessibilitat dels contenidors, la implantació de la recollida orgànica, la recollida porta a porta en els barris amb habitatges baixos o l'establiment de torns de matí, vesprada i nit en la neteja viària, a més de la renovació de vehicles i maquinària. "Però hem d'implicar-nos", ha assenyalat la regidora de Transició Ecològica, Maite Pérez, "perquè les conductes incíviques que tants diners ens han costat desapareguen i prenguem consciència que una ciutat neta és cosa de tots".

Hui entra en vigor el nou contracte de neteja urbana de Dénia
Hui entra en vigor el nou contracte de neteja urbana de Dénia
Hui entra en vigor el nou contracte de neteja urbana de Dénia

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina