Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

El restaurant Entrearomas obté el primer premi en la XIX Ruta de Tapes de Dénia

Tempura Bar, Bonanza, Cata’s Bar i El Mosset també han sigut guardonats en aquesta edició

El tac de bacallà sobre crema de carabassa rostida, molles de pastor i cruixent de papada ibèrica amb el qual el restaurant Entrearomas va participar en la XIX Ruta de Tapes Dénia, celebrada del 18 de febrer al 13 de març, ha sigut triada pel públic com a millor tapa d'aquesta edició. Aquest primer premi està dotat d'una placa commemorativa, un dinar o sopar degustació en el restaurant Mena i una estufa decorativa per a terrassa per cortesia de Fuego Difusión.

 

El segon premi ha recaigut en Tempura bar&grill, que va preparar la tapa “*Polp & Roll”: un tac de polp a la brasa, gelatina de mango, crema de fesols, guacamole i coca de dacsa blava. A més de la placa commemorativa, els responsables del local gaudiran d'un sopar amb nit d'hotel i desdejuni a l'hotel La Font d’Alcalà, d'Alcalà de la Jovada.

 

Els premis de la 19a edició de la Ruta de Tapes GuiaME Dénia s'han entregat hui en un acte en el qual han participat la primera tinenta d'alcalde, Maria Josep Ripoll; Manolo Martí, de GuiaME Comunicació, organitzadora de la ruta; Diego Mena, directiu de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Marina Alta (Aehtma) i representants de les empreses col·laboradores de la iniciativa.

 

El premi Aehtma, triat per un jurat tècnic, ha sigut per al Bar Bonanza per la seua reinterpretació d'un guisat mariner batejada com “Xurros amb xocolate?”. La dotació d'aquest premi consisteix en una placa commemorativa i una experiència gastronòmica d'alta cuina a Dénia per a dues persones.

 

El premi a la millor tapa elaborada amb producte autòcton que Turisme Dénia premia amb una placa commemorativa ha sigut per a l’“Alcachofrita” de Cata’s bar: una carxofa de la terreta amb espuma d'escabetx i la seua verdureta, i polp sec de la badia.

 

A aquests premis se suma el reconeixement que l'organització ha volgut brindar al restaurant El Mosset, atorgant-li un premi especial, dotat amb 300 euros en metàl·lic, “per la seua dedicació, implicació i compromís, així com el bon fer i la cura” que ha demostrat amb la Ruta de Tapes des de l'inici. El seu propietari, Dioni,”ha apostat per aquest esdeveniment al 100% i no ha faltat mai a la cita, fins i tot sabent que per la seua ubicació té menys possibilitats de fer-se amb els premis de votació popular”, ha destacat Manolo Martí, de GuiaME. “Això vol dir que, si t'obstines, pots aconseguir-ho i t'animem a continuar lluitant i apostant per a obtindre més premis d'aquesta ruta”.

 

A continuació, s'ha dut a terme el sorteig per a repartir premis entre els ruters que han emplenat i entregat el seu passaport de valoració amb un mínim de 15 tapes puntuades. Els guanyadors són: José Mª Montalvo Gutiérrez (sopar de tapeig per a dues persones en el restaurant Entrearomas, guanyador del primer premi de la ruta); Kathryn Eden (sopar de tapeig per a dues persones en el restaurant Tempura, guanyador del segon premi de la ruta); Héctor López (tapeig per a dues persones en Cata’s bar, establiment guanyador del premi de Turisme Dénia); Raymonde (sopar de tapeig per a dues persones en el Bar Bonanza, guanyador del premi Aehtma); Massimina Candeloro, guanyadora de la cistella de productes gurmet de la terra de Melicatessen i Virgínia Whitehead, guanyadora del premi patrocinat per Aehtma d'un sopar, nit d'hotel i desdejuni per a dues persones a l'hotel Los Ángeles de Dénia.

Finalment, en el sorteig realitzat entre els ruters que han puntuat les 33 tapes concursants ha resultat guanyador Ramón Rodríguez Álvarez, resident a Bilbao. El premi, patrocinat pel centre comercial Portal de la Marina, consisteix en una targeta regal de 500 euros per a compres en els establiments de la superfície comercial.

 

Els organitzadors ja estan treballant en la 20 edició de la ruta, que se celebrarà el mes d’octubre pròxim.

Julia i Oscar, d'Entrearomas, primer classificat en la XIX Ruta de Tapes
Dioni, d'El Mosset, ha rebut el premi especial
Tots els premiats en esta edició amb organitzadors i patrocinadors

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina