Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia plasma la seua “història d'amor” amb l'actor Álvaro de Luna en un homenatge amb la presència de familiars i amics

La ciutat de Dénia va rendir dissabte passat un homenatge pòstum a l'actor Álvaro de Luna, amb el qual va viure “una història d'amor”, en paraules de l'alcalde de la ciutat, Vicent Grimalt, que va ser tot un enamorament sobtat, es va anar consolidant amb el pas dels anys i va unir els seus noms i les seues històries per sempre.

El reconegut actor va triar fa dècades la nostra ciutat, “una joia que ens ha donat la naturalesa”, segons ell mateix deia, per a residir llargues temporades al costat de la seua companya Carmen Barajas i les seues filles Andrea i María, també presents en el reconeixement que l’Ajuntament de Dénia va organitzar a l'auditori del Centre Social de la ciutat.

I amb els anys, i per la seua manera de ser, -“natural i pròxima”, “gran des del senzill i amb una gran intel·ligència”, “sempre molt pendent dels amics”, “gran conversador”, “persona modesta que desplegava una cola d'afecte que conjuminava tot”- segons testimonien alguns dels seus amics més pròxims, va acabar sent un denier de facto, que baixava cada matí al centre amb la seua motocicleta, comprava al Mercat Municipal i després s'asseia al carrer de Diana a esperar als seus amics –l'escriptor Manuel Vicent, Pascual Olmos, l'exjugador de bàsquet Juan Antonio Corbalán, l'empresari Ignacio Calderón, Salvador García i molts altres que se sumaven a aquest ritual de la paraula i la companyia- per a compartir tertúlia.

Tots aquests aspectes personals i íntims de De Luna, i també la seua trajectòria professional, es mostren en l'audiovisual que es va projectar, realitzat i editat per Toni Reig i Romu Soler, amb imatge de Pablo Caulín, en el qual han participat Alfonso Ungría, director de cinema; Manolo Matji, guionista i director de cinema; José Manuel Cervino, actor; Cristina Sellés, empresària; Ignacio Calderón, empresari; Juan Antonio Corbalán, exjugador de bàsquet i cardiòleg; Antoni Espasa, economista; Manuel Vicent, escriptor; Pascual Olmos, economista; Fernando Ledesma i Javier Moscoso, juristes, i també el propi actor.

La seua figura també es va fer present en la tertúlia que van mantindre sobre l'escenari, recreant aquelles que tant li agradaven i que tantes vegades van compartir, els seus amics Ignacio Calderón, Juan Antonio Corbalán, Pascual Olmos, Alfonso Ungría i el cantautor Luis Pastor. Aquest últim, acompanyat per la veu de Lourdes Guerra, va cantar algunes de les seues composicions, seleccionades per a l'ocasió per la família De Luna.

El periodista i escriptor Toni Reig, coatuor, entre altres, del llibre Dénia, ciutat de cine, va ser l'encarregat d'introduir i conduir la tertúlia: una conversa en la qual van eixir a relluir l’estima, l'admiració i l'enyorança amb la qual els seus íntims el recorden.

Carmen Barajas, acompanyada de les seues filles, va rebre de mans del president de la Generalitat, Ximo Puig, una escultura del denier José Luis Saldaña dedicada a De Luna, de qui era, a més, veí. Les paraules de Barajas, “Dénia m'ha portat la més absoluta felicitat amb Álvaro”, i de la seua filla Andrea van ser un dels moments més emotius de la nit. També el president Puig va deixar traslluir la seua admiració i estima per l'actor i la seua família, afirmant que “ell era un dels nostres, de veritat”.

Dénia plasma la seua “història d'amor” amb l'actor Álvaro de Luna en un homenatge am...
Dénia plasma la seua “història d'amor” amb l'actor Álvaro de Luna en un homenatge am...
Dénia plasma la seua “història d'amor” amb l'actor Álvaro de Luna en un homenatge am...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina