Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia obri les seues portes a la reflexió global en la segona edició del Festival de les Humanitats

L'Ajuntament de Dénia va acollir ahir, 14 de setembre, l'acte de presentació oficial de la segona edició de Dénia Festival de les Humanitats. Un esdeveniment cultural i social que, del 26 al 28 d'octubre de 2023, reunirà a Dénia a influents pensadors i experts internacionals en camps com l'economia, neurociència, medicina, antropologia, filosofia, història, geografia, ètica, cultura i moltes altres disciplines científiques i artístiques, per a reflexionar sobre els reptes als quals ens enfrontem els éssers humans en l'actualitat.

 

Dénia Festival de les Humanitats va establir un precedent com a espai privilegiat de debat humanístic amb la seua primera edició i en aquesta segona cita tornarà a posar sobre la taula grans temes de debat existencial i científic, sota el leitmotiv “Mirar arrere per a saber on anem”, que canalitzarà temàticament els diferents debats del Festival. Així, en el camí en el qual es creuen el passat i el futur, les humanitats i la ciència, transitarà la segona edició del Dénia Festival de les Humanitats, per a albirar el futur amb una mirada de reüll al passat.

 

Una programació de nivell, amb prestigiosos ponents internacionals

 

A través de conferències, debats i expressions artístiques, la programació del Festival de les Humanitats de Dénia 2023 fomentarà un diàleg multidimensional i creatiu entre figures prominents del pensament humanístic, econòmic i científic.

 

Com ha explicat el director acadèmic del Festival, Josep Ramoneda, “el projecte d'enguany segueix la línia de l'any anterior, amb una certa evolució temàtica, entorn dels grans interrogants que hi ha en el món actual. La idea d'aquesta edició és aprofundir en la idea de mirar al passat per a pensar de cara al futur”.

 

Sota el format habitual de taules de debat -que tindran lloc en el Multiespai l'Androna de l'Estació Marítima i l'auditori del Centre Social de Dénia- es debatrà i intentarà donar resposta a inquietuds que estan instal·lades en la societat, com per exemple: el passat i futur de les ideologies, la salut i tecnologia en un món global, els canvis en l'hegemonia mundial, l'autoritarisme postdemocràtic, el futur ecològic, el paper de l'empresa en el món actual o la connexió entre les humanitats, la ciència i la intel·ligència artificial.

 

La qualitat i rellevància dels ponents que participaran en aquesta segona edició del Festival subratlla el compromís de convertir aquest espai de diàleg en un referent europeu dins de l'àmbit de les humanitats; destacant entre els seus participants noms de la talla del compositor i escriptor turc Zülfü Livaneli; els filòsofs Chiara Bottici i Víctor Gómez Pin; científics com el físic Ricard Solé, el biòleg evolutiu Tomàs Marquès i Bonet o el genetista Arcadi Navarro; les historiadores Sophie Baby i Joanna Bourke; economistes com Antón Costas i Jordi Alberich o escriptors com Edurne Portela, Marta Sanz i Jordi Amat, entre molts altres.

 

Addicionalment a la programació oficial de debats, la segona edició de Dénia Festival de les Humanitats comptarà novament amb una completa agenda d'activitats paral·leles, organitzades amb la col·laboració de diferents entitats acadèmiques i artístiques de la Comunitat Valenciana. La programació inclourà reunions de reflexió, conferències, jornades educatives, exposicions d'art, exhibicions de ball i recitals de música, que es desenvoluparan en diferents localitzacions de Dénia, amb l'objectiu d'acostar el festival a tots els públics.

Les inscripcions per a les diferents sessions de debat i activitats del Festival es poden reservar a través de la pàgina web www.deniafestivaldeleshumanitats.org, a un preu de 3 euros per sessió i 20 euros per als abonaments complets, que inclouen l'accés a totes les sessions de debats.

 

Dénia, Ciutat del Pensament

 

En la presentació oficial de la segona edició de Dénia Festival de les Humanitats, l'alcalde de la ciutat amfitriona, Vicent Grimalt, ha destacat el repte aconseguit amb aquest esdeveniment de retornar a Dénia l'època de l'esplendor de la Taifa, “en el segle XI Dénia va reunir intel·lectuals, savis, científics i poetes. Des de fa un any, gràcies al Festival de les Humanitats, la nostra ciutat ha tornat a ser un lloc on compartir idees, dialogar i reflexionar, en una trobada anual d'experts que l'any passat ja va cobrir les altes expectatives de la seua programació i enguany pretén superar-les”.

 

 

Com afirma Grimalt, “en menys d'un any hem consolidat amb el Festival un projecte de Ciutat del Pensament en el qual participem totes les universitats públiques valencianes, la UNED i altres entitats socials i culturals”.

 

Per part seua, Cristina Sellés, vicepresidenta de la Fundació Dénia Ciutat Creativa -organitzadora del Festival- ha destacat la importància de la consolidació d'aquest “enriquidor esdeveniment, que brinda l'oportunitat d'aprendre sobre temes de gran interés, de la mà d'experts i apassionats per les humanitats, que poden inspirar-nos i motivar-nos. A més, la celebració d'aquest festival constitueix una excel·lent ocasió per a mostrar als visitants el ric patrimoni cultural, paisatgístic i gastronòmic de Dénia”.

 

Dénia Festival de les Humanitats

 

Dénia Festival de les Humanitats és una iniciativa promoguda per l'Ajuntament de Dénia i Baleària, organitzada per la Fundació Dénia Ciutat Creativa de la Gastronomia, sota la direcció acadèmica de Josep Ramoneda i Jordi Alberich (La Maleta de Portbou) i la col·laboració especial de Fundació “la Caixa”. Aquest festival promet una experiència intel·lectual enriquidora i un punt de trobada per a explorar i compartir les fronteres del coneixement humà.

www.deniafestivaldeleshumanitats.org

Dénia obri les seues portes a la reflexió global en la segona edició del Festival de les Hum...
Dénia obri les seues portes a la reflexió global en la segona edició del Festival de les Hum...
Dénia obri les seues portes a la reflexió global en la segona edició del Festival de les Hum...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina