Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia trau a licitació de l'explotació dels servicis de temporada de platges

La Junta de Govern ha aprovat els plecs de licitació per a l'autorització per a l'explotació per tercers de determinades instal·lacions temporals que se situaran a les platges de Dénia per a les temporades 2024 i 2025, amb possibles pròrrogues que s'autoritzen per a 2026 i 2027, sempre condicionada a la prèvia autorització per part del Servici Provincial de Costas a Alacant, dependent actualment del Ministeri de Transició Ecològica, podent presentar les seues ofertes les empreses interessades en els pròxims 15 dies.


El plec de prescripcions tècniques regula tant el nombre d'instal·lacions permeses com les condicions que han de complir les mateixes, així com la superfície màxima que pot ocupar cada concessionari. Les autoritzacions d'explotació es dividixen en 17 lots d'instal·lacions temporals de platges que comprenen quioscos (quiosquets), hamaques i ombrel·les, així com elements flotants i parc aquàtic, i esports nàutics sense motor a les platges del terme municipal.
Una de les grans novetats d'enguany, és que amb la regeneració de la platja de Les Deveses que va fer el Ministeri de Transició Ecològica el desembre de 2023, ara el consistori ha autoritzat la instal•lació d'hamaques i ombrel•les en un dels lots, situat al carrer Riu Grande.


Una altra novetat d'enguany són els casellers o estacions digitalitzades per a lloguer de taules de paddle surf i caiacs. Hi haurà un a la platja de Les Trencades i un altre a la platja de Les Marines. I finalment, que entre els quiosquets hi haurà tres d'ells sense cuina.
L'ocupació de la platja per instal•lacions de qualsevol mena haurà de deixar lliure permanentment una franja de 10 metres, com a mínim, des de la riba en plenamar, per a trànsit de vianants i per a vehicles de neteja mecànica i manual de les platges.


Com a millores puntuables per a les empreses que es presenten, es tindrà en compte la col•locació de panells d'informació ambiental a l'entrada, relacionat amb les dunes, la seua biodiversitat vegetal i la presència d'aus protegides de la zona i de la posidònia depenent de la platja en qüestió. També puntuaren les millores de l'accessibilitat a les platges per a persones amb diversitat funcional.



Quiosquets a les platges


Respecte als quiosquets de platja, d'acord amb el Pativel (Pla d'Acció Territorial de la Infraestructura verda del Litoral de la Comunitat Valenciana), es podran posar en marxa sis quioscos, a les platges Els Molins, Les Bovetes, Les Marines, Punta del Raset (2) i Marineta Cassiana. Encara que com les platges Els Molins, Les Bovetes i part de la platja de Les Marines són platges naturals segons el Pativel, com a novetat de 2024, els quiosquets que s'instal·len allí no podran tindre cuina, i podran vendre refrescos, gelats, i begudes, expendre aliments envasats industrialment (quinta gamma) llestos per a consumir, sense manipulació i que només necessiten ser calfats per al que podrà disposar de microones.


Els requisits de tots els quiosquets de platja, amb i sense cuina, han de complir una sèrie d'indicacions, com són que la tipologia de les instal•lacions haurà d'harmonitzar amb l'entorn, amb materials adequats, de bona qualitat, aspecte estètic i bon estat de conservació. Les passarel•les d'accés als establiments hauran de ser de fusta. Els vàters i els WC hauran de ser caràcter públic, lliure i gratuït per als usuaris de la platja, i hauran d'estar oberts durant les hores de funcionament de la instal•lació en condicions òptimes per a la seua utilització. S'instal•laran dos lavabos separats per sexe, un d'ells adaptat per a persones amb mobilitat reduïda.


Per a reduir l'ús de plàstics a les platges de Dénia, i promoure el reciclatge, així com disminuir la gran quantitat de fem que es genera, els quiosquets hauran de comptar amb recipients reutilitzables. Es destaca la importància i transcendència que suposa esta pràctica per a lluitar contra el canvi climàtic i preservar el medi ambient.
L'horari general de funcionament i obertura al públic dels quiosquets serà d'11.00 hores a 23.00 hores. En matèria acústica no es permet l'ambientació musical, només l'amenització musical, i l'horari permés de la qual serà de 10.00 hores del matí a les 12.00 hores de la nit.

Explotació d'hamaques i ombrel•les


Hi ha deu lots d'hamaques i ombrel•les. Estaran en una zona d'ocupació abalisada per a hamaques i ombrel•les. El nombre d'ombrel•les serà la mitat del d'hamaques. Quant a l'explotació de les hamaques, un dels requisits és que han de ser noves en el primer any d'autorització. Tant les ombrel•les com hamaques emprades hauran de conservar-se en bon estat tant estètic com operatiu, mancaran de retolacions publicitàries, i seran de color blanc, arena o beix. Tots dos elements (hamaques i ombrel•les) hauran de ser del mateix color en cada sector, i coincident amb les taules i cadires situades en este.


Per a les instal•lacions d'hamaques i ombres, el servici es prestarà obligatòriament de 10.30 a 21.00 hores els mesos de juliol i agost, ampliant l'horari en una hora respecte a l'horari d'any 2023, el servici del qual era fins a les 20.00 hores. La resta de la temporada l'horari serà de 10.30 hores a 20.00 hores.



Explotació d'esports nàutics sense motor


Es tracta de dos tipus d'explotacions diferenciades en, d'una banda, patins, piragües/caiacs, padel-surf i bike surf per llogar i d'altra banda en estació de lloguer digitalitzada de paddle surf i caiacs. Els artefactes emprats hauran de conservar-se en bon estat tant estètic com operatiu. El servici es prestarà obligatòriament des de les 10.30 hores a 20.00 hores.
En el primer cas, a més hauran de disposar d'una embarcació de socorrisme per a possibles rescats.


L'horari per als artefactes flotants serà de 10.30 hores a 20.00 hores.



Parc Aquàtic


Quant al parc aquàtic estarà format per una plataforma inflable situada dins de l'aigua, que tindrà jocs recreatius flotants de 810 m² aproximadament i un punt d'informació de 10 m².


Les plataformes flotants per a ús lúdic de banyistes s'hauran d'instal·lar obligatòriament dins de la zona de bany de les platges, i haurà de complir les normes de seguretat que corresponguen. Entre els molts requisits exigits, els més importants són que el parc aquàtic haurà de ser nou o seminou i haurà d'existir un control exhaustiu de l'aforament permés, on el nombre màxim d'usuaris que poden romandre al mateix temps haurà d'estar clarament indicat en esta.


A més, no podrà utilitzar-se en horari nocturn. S'haurà de disposar d'un mínim de 3 socorristes aquàtics, un a peu de platja i altres dos en l'artefacte flotant: parc aquàtic. El parc aquàtic serà revisat diàriament i abans d'obrir-se al públic.


Per al parc aquàtic l'horari obligatori serà de 10.30 hores a 20.00 hores.

Dénia trau a licitació de l'explotació dels servicis de temporada de platges
Dénia trau a licitació de l'explotació dels servicis de temporada de platges
Dénia trau a licitació de l'explotació dels servicis de temporada de platges

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina