Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

El govern de Dénia insta la Conselleria de Sanitat a assumir el pla d'infraestructures sanitàries no executat per Marina Salut

L'equip de govern de l'Ajuntament de Dénia (PSPV-Compromís) presentarà al ple ordinari d'este mes de maig una moció, instant a la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana al fet que assumisca el Pla d'Infraestructures sanitàries que la mercantil Marina Salut S.A. no va executar durant el període de concessió administrativa, donant prioritat absoluta a estes actuacions, que porten un retard acumulat de quasi 20 anys. Per això, des de l'Ajuntament de Dénia se sol·licitarà a les Corts a realitzar les oportunes modificacions de crèdit perquè es puguen executar les assenyalades infraestructures pendents a Dénia i Calp.

En concret, es fa referència a la construcció dels Centres de Salut de Dénia i de Calp, que 18 anys després de la firma del contracte, i una vegada finalitzat est, la mercantil concessionària no ha realitzat (malgrat haver-ho promés innombrables ocasions) ni la Generalitat ha assumit incorporant-les en les infraestructures referides en el seu Pla d'Inversions.

Amb data 14 de març de 2005, es va subscriure un "Contracte de gestió de servicis públics per concessió" entre la Conselleria de Sanitat i la mercantil Marina Salut S.A., amb l'objectiu de prestar servicis d'assistència sanitària integral al Departament de Salut de Dénia. Després de l'extinció d'este contracte el 31 de gener de 2024, la Generalitat Valenciana va assumir directament la gestió dels servicis i infraestructures del departament.

Malgrat el compromís de Marina Salut S.A. de presentar i executar un pla d'inversions que incloïa la construcció d'un nou hospital a la Marina Alta, la reforma del Centre d'Especialitats de Dénia, i altres obres, cap d'estes infraestructures ha sigut realitzada en els 18 anys de vigència del contracte. A més, l'Ajuntament de Dénia va cedir 2.500 metres quadrats del solar Miguel Hernández per a construir un centre de salut, un pas necessari que ja es va completar al juliol de 2016.

Segons subscriu la moció, “davant l'incompliment de Marina Salut S.A. i la inacció de la Conselleria de Sanitat per a abordar este tema, o assumir les responsabilitats incorporant les infraestructures referides en el seu Pla d'inversions, la moció presentada busca solucions urgents per a les necessitats sanitàries de la regió”. I és que, com explica: “les infraestructures que eren necessàries fa 18 anys, i que no s'han executat, continuen sent, si no més, igual de necessàries, atés l'augment demogràfic de l'àrea sanitària, a l'augment de visites derivades de l'activitat turística, i a l'absència de cap mena d'infraestructures complementàries o alternatives”.

És per tot això que l'Equip de Govern de l'Ajuntament de Dénia reitera el seu compromís amb la salut i el benestar de tota la ciutadania i espera una resposta ràpida i efectiva de les autoritats competents.

El govern de Dénia insta la Conselleria de Sanitat a assumir el pla d'infraestructures s...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina