Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Alcaldes de les poblacions de la Marina Alta compromeses amb el suport a Palestina i la denúncia del genocidi visiten el vaixell d'ajuda humanitària Handala atracat a Dénia

Els alcaldes de Dénia, Ondara, Gata, Pego, el Verger i la Vall d'Alcalà, poblacions de la Marina Alta que han aprovat en els seus plens la declaració institucional de suport a Palestina i denúncia del genocidi, al costat de regidors dels ajuntaments de Dénia i els Poblets, han participat en la benvinguda institucional al vaixell Handala pertanyent a la Coalició Internacional Flotilla de la Llibertat i Rumb a Gaza, atracat en el port de Dénia entre el 14 i el 17 de juliol.

 

El Handala té com a objectiu portar ajuda humanitària i denunciar el genocidi d'Israel en Palestina. Va salpar d'Oslo l’1 de maig passat i després de recórrer diversos països europeus, recala estos dies a Dénia abans de seguir la seua travessia rumb a Gaza.

 

 

Els representants municipals han tingut ocasió d'escoltar els testimoniatges de voluntaris que viatgen a bord del Handala, on conviuen tripulants d'onze nacionalitats diferents. En les seues intervencions, tots han coincidit a reclamar el compromís real dels governs cap al poble palestí, “ja que no servixen de res les paraules si no van seguides de fets”, exigint “coherència”, plasmada, per exemple, en la no compra/venda d'armes o la imposició de sancions a empreses espanyoles que estan treballant en la colonització de Palestina, “encara que això els coste diners”.

 

Vicent Grimalt ha parlat en nom dels representants municipals de la comarca i ha afirmat que el Govern d'Espanya, que va reconéixer l'Estat de Palestina el mes de maig passat, “hauria d'anar molt més allà i denúnciar la inoperància de l'ONU”. “Dins de les nostres limitacions com a entitats locals –ha afegit- som ací per a, almenys, recolzar tot el treball i les denúncies que feu i agrair-vos la vostra labor i compromís”.

 

Alcaldes de les poblacions de la Marina Alta compromeses amb el suport a Palestina i la denú...
Alcaldes de les poblacions de la Marina Alta compromeses amb el suport a Palestina i la denú...
Alcaldes de les poblacions de la Marina Alta compromeses amb el suport a Palestina i la denú...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina