Enguany, la salut mental s’incorpora a la temàtica amb una xarrada del psicòleg Roberto Aguado
L’Ajuntament de Dénia i el col·legi públic Llebeig han organitzat una nova edició de la Jornada d’educació emocional, una proposta que l’any passat va obtenir un èxit notable de participació i de valoració entre el públic assistent i que enguany girarà sota la temàtica general “Educar per a ser”.
La regidora d’Educació i Benestar Social, Melani Ivars, ha destacat d’esta edició que “s’ha afegit la salut mental a les temàtiques, perquè és molt necessari abordar-la”. La jornada, dirigida a famílies, personal docent i públic en general, se celebra el dissabte 19 d’octubre, de 9.00 a 19.00 hores, en el Multiespai l’Androna de l’estació marítima de Dénia. L’accés és gratuït prèvia inscripció, que pot emplenar-se clicant ací. L’aforament màxim és de 200 places.
Composen el programa quatre xarrades conduïdes per experts de diferents àmbits. Laia Mestres, professional creadora de propostes i programes de desenvolupament emocional, parlarà sobre educar a xiquets, xiquetes i adolescents emocionalment competents. Cecilia Martí és mestra, especialista universitària en Orientació i Mediació familiar, i exposarà com manejar-se separats com a parella però junts com a pare i mare, tant en família com a l’escola. La responsable de la delegació de Participació Ciutadana de la comissaria de Policia Nacional de Dénia, Caterina de Francisco, abordarà el tema de l’educació, la seguretat i la salut digital. I el psicòleg i comunicador Roberto Aguado tancarà esta II Jornada d’educació emocional amb una xarrada relacionada amb la salut mental i una idea força: “el poder de saber que pots”.
La regidora d’Educació ha assenyalat que la selecció de temes i ponents d’esta segona jornada s’ha fet estudiant les propostes que els participants de l’anterior edició van fer en acabar-la, “temes en els quals tant famílies com docents coincidien i que hem inclòs al programa”.
La directora del col·legi Llebeig, Luz Martín, recorda que la jornada sorgix per una proposta del centre, que l’Ajuntament de Dénia va secundar de seguida. “La nostra inquietud i preocupació pel canvi social que està fent-se –afegeix- ens ha portat a treballar molt el tema de l’educació emocional i ens va conduir a pensar que estaria bé obrir este treball a la comarca i més enllà”.
Martín subratlla l’èxit de la primera edició a 2023, “que va superar en molt les inscripcions respecte a l’aforament que teníem, amb participants que van vindre, fins i tot, d’altres comunitats autònomes” i confia que enguany la resposta també siga bona. La directora afirma que la jornada ha despertat l’interés del món de la docència, les famílies i la població en general i anuncia que enguany arribarà també a la població adolescent amb una xarrada que el psicòleg Roberto Aguado oferirà a l’alumnat de 2n d’ESO de la ciutat en la sala d’actes del col·legi Llebeig el divendres 18 d’octubre.
Espai Educació Emocional
La jornada està lligada a l’Espai Educació Emocional, un dels set que integren el projecte ‘Ciutat del pensament’ de la Fundació Creativa Dénia, i forma part de la programació d’activitats paral·leles al Dénia Festival de les Humanitats.
L’Espai Educació Emocional treballa i reflexiona el maneig de les emocions, tant en l’escola com a casa, ajudant l’alumnat a ser i conviure. Se’ls ensenya a identificar, expressar i gestionar les seues emocions i a resoldre conflictes mitjançant el diàleg. A més, s’exploren diferents tècniques per a aprendre a relaxar-se i es fomenta el respecte, l’empatia i la tolerància. Tot açò contribuïx a crear un vincle emocional conscient entre l’alumnat i l’equip docent.