Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia reimpulsa el programa “Voluntariat pel valencià”

El Departament de Promoció Lingüística de l’Ajuntament de Dénia ha posat en marxa una nova edició del programa Voluntariat pel valencià, amb l'objectiu de facilitar l'aprenentatge i la millora de l'expressió oral en valencià, promovent la seua pràctica de manera accessible i allunyada de formats acadèmics, sense classes teòriques ni exàmens.

Aquest servei, gratuït i obert a tota la ciutadania, té com a finalitat afavorir la fluïdesa oral en valencià i fomentar l'ús de la llengua en contextos reals. El programa facilita la creació de "parelles lingüístiques", formades per una persona valencianoparlant i una altra que desitja aprendre o perfeccionar les seues habilitats de conversa. Aquestes parelles es reuneixen una hora setmanalment per a conversar en valencià en entorns de la vida quotidiana, ja siga prenent un cafè, fent una passejada o visitant un espai cultural, amb l'objectiu de crear un ambient distés que facilite l'aprenentatge.

Rafa Carrió, regidor de l’àrea, ha volgut fer una crida a la ciutadania per a participar en aquest projecte, bé com a voluntariat, bé com a aprenent. “La col·laboració dels valencianoparlants és fonamental per a mantenir la llengua viva i fomentar la seua presència en la vida diària de la comunitat.” I afegeix que: “Amb aquesta iniciativa reafirmem el nostre compromís amb la promoció i la normalització del valencià, així com amb la construcció d’una societat més inclusiva i cohesionada al voltant de la llengua pròpia”.

No es requereix cap titulació específica per a ser voluntari, només ser major d’edat, parlar valencià de manera habitual i disposar d’una hora setmanal per a compartir la llengua amb la persona assignada.

Les persones interessades poden inscriure's a través de la seu electrònica de l'Ajuntament de Dénia, on es poden triar els rols de voluntariat o aprenent: https://sede.denia.es/sta/CarpetaPublic/doEvent?APP_CODE=STA&PAGE_CODE=CATALOGO&DETALLE=6269000009570317209910

 

Dénia reimpulsa el programa “Voluntariat pel valencià”

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina