Premi especial per al restaurant Pointer per la seua “dedicació i implicació” amb la Ruta des dels seus inicis
El restaurant El Secreto de Loreto (carrer Loreto, 12) ha sigut el guanyador de la 24a edició de la Ruta de Tapes de Dénia, celebrada del 24 d'octubre al 17 de novembre, amb la seua “Piruleta de figatell”. El responsable de l'establiment ha rebut una placa commemorativa de GuiaME Comunicació, empresa organitzadora de la Ruta, en col·laboració amb l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Marina Alta (AEHTMA) i l'Ajuntament de Dénia. A més d'una barbacoa de sobretaula, cortesia de l'empresa Fuego Difusión, i un dinar o sopar degustació oferit pel restaurant Mena.
El segon classificat ha sigut el restaurant El Redolí (carrer Loreto, 6) amb la seua tapa “Pa de xurro”. El premi rebut consistix en una placa commemorativa de GuiaME Comunicació, que ha entregat el seu director, Manolo Martí, i un sopar amb estada i desdejuni a l'hotel La Font d’Alcalà, en Alcalà de la Jovada.
Els premis s'han entregat este migdia a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Dénia, amb l'assistència de l'alcalde i regidor de Turisme, Vicent Grimalt; Diego Mena i Reme Cerdà, en representació d'AEHTMA, i representants de les diferents empreses col·laboradores.
Vicent Grimalt ha entregat la placa del premi Turisme Dénia a la millor tapa elaborada amb producte autòcton, que ha recaigut en el restaurant Místic (plaça del Convent, 6) per la seua tapa “Coca mística”.
El bon nivell de les tapes d'esta edició ha portat a AEHTMA a entregar dos premis a les millors tapes seleccionades per un jurat tècnic. El primer premi AEHTMA ha sigut per al restaurant La Comandan&Cia (carrer Sandunga, 52) per la seua proposta “Flor de Dénia”, i el segon per al restaurant Casa Benjamín (carrer Ramón y Cajal, 14) amb la seua tapa “Ou de tardor”. Tots dos establiments han rebut una placa commemorativa i el regal d'una experiència gastronòmica a Dénia per a dos persones.
El restaurant Tartine (carrer La Via, 41) ha obtingut el premi a la tapa amb millor presentació que patrocina Hostelbé, botiga especialitzada en subministraments hostalers, pel seu plat “Sorpresa del xef”. El premi està dotat amb 300 euros a consumir en qualsevol de les botigues Hostelbé.
Premi especial
GuiaME Comunicació ha dedicat un premi especial, dotat amb 200 euros en metàl·lic, al restaurant Pointer (pl. Mariana Pineda, 4), “participant referent del barri de Baix la Mar des de les primeres rutes”.
El premi reconeix la qualitat i el servici que oferix l'establiment, “que sempre complix amb escreix les expectatives dels qui el visitem”, ha apuntat Manolo Martí, “així com la dedicació, implicació, compromís i bon fer amb el que participen en este esdeveniment”.
Premi Portal de la Marina
La Ruta premia també als ruteros que més tapes han puntuat a través de l'app Rutappa. El premi està patrocinat pel centre comercial Portal de la Marina i consistix en una targeta regal per valor de 500 euros per a compres en els locals del centre comercial.
La guanyadora del sorteig de la targeta regal d'esta edició ha sigut Mª Ángeles Noguera Mateu, de Dénia.
Sorteig entre els ruteros
Per a finalitzar l'acte, s'ha dut a terme el sorteig de premis entre el públic participant en la 24a Ruta que haja valorat, almenys, 15 tapes en el passaport.
El resultat del sorteig és el següent:
- Guanyador d'un sopar de tapeig per a dos persones en El Secreto de Loreto (1r classificat): Vincenzo Rosei.
- Guanyadora d'un sopar de tapeig per a dos persones en el restaurant El Redolí: (2n classificat): Mª Ángeles Noguera Mateu
- Guanyadora d'un tast de productes de La Marina per a 4 persones oferit pel restaurant Místic (guanyador del premi Turisme Dénia): Ángela Wesley
- Guanyadora d'un sopar de tapeig per a dos persones en el restaurant La Comanda&Cia (guanyador del 1r premi AEHTMA): Mª Teresa García Robles
- Guanyador d'un sopar de tapeig per a dos persones en el restaurant Casa Benjamín (guanyador del 2n premi AEHTMA): Melvyn Eden
La Ruta de Tapes de Dénia celebrarà la 25a edició al febrer de 2025.