Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Ana Lázaro, del restaurant Barro, d'Àvila, obté el primer premi del XIII Concurs Internacional de cuina creativa de la gamba roja de Dénia

Una magnífica creació plena d'originalitat, titulada "Prímula i gamba roja de Dénia", elaborada per Ana Lázaro, del restaurant Barro, d'Àvila, ha sigut la guanyadora del XIII Concurs Internacional de cuina creativa de la gamba roja de Dénia, que s'ha celebrat en el matí de hui en el Mercat Municipal de la ciutat. El certamen ha viscut de nou un matí replet d'intensitat, aroma i sabor amb la gamba roja com a convidada d'honor en les receptes dels huit xefs finalistes d'esta edició de 2025.

A la guanyadora s'han sumat Ariel Munguía, del restaurant Canfranc Express, d'Osca, amb el plat "Gamba roja de Dénia, ficoide glacial i cítrics", i Koichi Kuwabara, del restaurant Scapar, de Barcelona, amb la seua elaboració denominada "Yaki tofu de gamba roja de Dénia", com a guanyadors del segon i tercer premi, respectivament. Els vencedors obtenen amb el seu guardó un premi de 2.500€, la primera; 1.500€, el segon; i 1.000€, el tercer, a més d'una exclusiva escultura dissenyada per a este esdeveniment per l'artista Toni Marí.

Alta cuina en directe

Huit xefs de primer nivell han fet les delícies dels assistents als fogons en l'edició 2025 d'este ja veterà concurs que busca el complement ideal per a una de les perles de la seua gastronomia local. L'exquisidesa i sabor únic de la gamba roja de Dénia ha sigut testat en les diferents presentacions i coccions per a traure el millor d'ella pels huit cuiners seleccionats. Les seues receptes originals no sols han oferit un acompanyament idoni a l'ingredient del Mediterrani, sinó que han aconseguit realçar les extraordinàries qualitats que fan de la gamba roja de Dénia una cosa realment única.

Proveïts d'utensilis i ingredients, els huit finalistes han posat a prova les seues habilitats des de primera hora del matí per a crear i presentar adequadament davant el jurat les seues creacions. Al final, el jurat compost per Julia Pérez, periodista gastronòmica i presidenta del jurat; Carolina Álvarez, cap de cuina de Quique Dacosta Restaurant; José Carlos Capel, crític gastronòmic; Ígor Cubillo, periodista gastronòmic; Susi Díaz, xef del restaurant La Finca; Víctor Martín, xef del restaurant Trigo; Aaron Ortiz, xef del restaurant Kabo; Bruno Oteiza, xef de Gatxupa Restaurant & Bar y Bruno Oteiza Restaurant; Begoña Rodrigo, xef del restaurant La Salita i Yves Silvain, influencer gastronòmic, ha deliberat fins a arribar a les tres receptes que millor han plasmat l'esperit del concurs.

Durant la celebració de l'esdeveniment, l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, ha reconegut la labor de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Marina Alta (AEHTMA) perquè es puga dur a terme el certamen i ha volgut també donar les gràcies "a tot el jurat que ha vingut a participar, a Rafa Soler com a director del concurs, als participants que venen des de lluny per a emportar-se el premi i a tots els que el fan possible", al mateix temps que ha incidit en “l’orgull" que suposa este certamen que posa Dénia en una posició de rellevància en el món de la gastronomia.

Per part seua, la presidenta d'AEHTMA, Cristina Sellés, ha volgut també llançar el seu agraïment als patrocinadors del concurs i ha incidit en què "tots els anys tenim un jurat magnífic i uns cuiners jóvens, amb moltíssima il·lusió i talent". La presidenta del jurat, Julia Pérez, ha donat les gràcies a Dénia "per fer de la gamba una icona gastronòmica i per posar un repte per als cuiners, perquè és molt difícil fer cuina creativa amb un producte tan espectacular com és la gamba, què se li pot fer a la gamba roja perquè siga millor del que és?", s'ha preguntat.

Finalment, el director del concurs, Rafa Soler, ha aprofitat l'ocasió per a reivindicar l'experiència i l'èxit del certamen. "Portem tretze edicions, però des de la primera edició sabíem el que volíem: consolidar la gamba roja de Dénia a nivell mundial i crec que tretze anys després ho hem aconseguit", ha assegurat en el matí de hui.

El Concurs Internacional de Cuina Creativa de la Gamba Roja de Dénia, organitzat per AEHTMA amb la col·laboració de l'Ajuntament de Dénia, ha arribat a la tretzena edició plenament consolidat dins del calendari gastronòmic. Amb una aposta que mescla el producte local, l'alta cuina i l'assistència del públic, l'edició de 2025 ha aconseguit de nou un gran èxit de participació, amb prop de cinquanta xefs i cuiners novells que van manar les seues propostes per a participar en el certamen. Un esdeveniment marcat en roig per tot el sector i que mira al futur amb la clara premissa de fer de la gamba roja de Dénia un referent mundial de qualitat i excel·lència.

Ana Lázaro, del restaurant Barro, d'Àvila, preparant el plat guanyador
Participants, jurat, autoritats i patrocinadors
Ambient en el Mercat de Dénia

Altres notícies

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina