Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

El restaurant Bonanotte s'alça amb el primer premi de la XVI Ruta de Tapes de Dénia

Els premis de la 16 edició de la Ruta de Tapes GuiaME Dénia s'han entregat hui en un acte celebrat en la plaça del Consell. L'organització ha hagut d'esperar set mesos des de la finalització de l'edició, el 15 de març passat, per a poder programar el lliurament de premis als restaurants guanyadors i al públic participant. Amb la il·lusió i les ganes intactes, els premiats han recollit els seus reconeixements i recompenses de mans de l'alcalde, Vicent Grimalt, Diego Mena, membre de la directiva de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Marina Alta (Aehtma) i Manolo i Frank Marti, representants de GuiaME Comunicació i responsables de l'organització. També han entregat premis un representant de l'empresa deniera Fuego Difusión i la directora del centre comercial Portal de la Marina, Virginia Carrasco.

El restaurant guanyador d'aquesta XVI Ruta de Tapes ha sigut Bonanotte pel seu plat ‘Gratinat provençal d'ànec’, un caneló de confit d'ànec cobert de beixamel de boletus sobre pluja d'avellana i foie i cruixent de parmesà. El seu propietari, Jorge Lemos, ha rebut una placa commemorativa, al costat d'un faló de terrassa, cortesia de Fuego Difusión i un menjar o sopar degustació per a dues persones per invitació del restaurant Mena.

El segon classificat ha sigut el restaurant Entrearomas, que regenten Óscar Domínguez i Julia Schirweit, i que va concursar en aquesta edició de la ruta amb les seues ‘Pulp@tatas revolconas’, unes creïlles rebolcones amb polp de roca, ou de guatla i caldo de putxero. El seu premi ha consistit en una placa de reconeixement i un sopar i nit d'estada a l'hotel La Font d’Alcalà, en Alcalà de la Jovada.

El premi Aehtma triat per un jurat tècnic i dotat amb placa commemorativa i una experiència gastronòmica d'alta cuina a Dénia per a dues persones ha sigut per a la Cova Tallà, que va elaborar un milfulls de galta de porc ibèric amb fruita seca i parmentier de creïlla, batejat com “El lechón de la Cova”.

El premi que atorga Turisme Dénia a la millora tapa elaborada amb producte autòcton ha recaigut en “Mar del Val”, un caneló farcit de corbina amb ragú de sépia de Dénia presentat pel restaurant La Xerna de la Mar.

Finalment, el premi que atorga GuiaME Comunicació ha sigut per a La Latería, una parada del mercat que va elaborar la tapa “La ruta del bacallar”, un pinxo de bacallar fumat amb alvocat, tomaca, cogombre, ceba i algues de wakame.

En l'apartat de premis als participants en la ruta, que es trien per sorteig entre els qui han emplenat i entregat el seu passaport de valoració amb un mínim de 15 tapes puntuades, els guanyadors són: Heinz Tomasich (sopar de tapeig per a dues persones en el restaurant Bonanotte, guanyador del primer premi de la ruta); Mª Jesús Fernández (sopar de tapeig per a dues persones en el restaurant Entrearomas, guanyador del segon premi de la ruta); William Labarde (tapeig per a dues persones en La Xerna de la Mar, establiment guanyador del premi de Turisme Dénia); Ursula Schmitz-Lanske (sopar de tapeig per a dues persones en el restaurant La Cova Tallà, guanyador del premi Aehtma); i Ramón Rodríguez Álvarez (guanyador d'un sopar, nit d'hotel i desdejuni per a dues persones a l'hotel Les Rotes, obsequi d’Aehtma). 

Finalment, en el sorteig realitzat entre els dotze ruteros que a través de l'App Rutappa han puntuat les 40 tapes concursants ha resultat guanyadora Mercedes Tallada Carpinell. El premi, patrocinat pel centre comercial Portal de la Marina, consisteix en una targeta regal de 500 euros per a compres en els establiments de la superfície comercial.

Nova edició

Per a finalitzar, Manolo Martí ha anunciat que el pròxim 29 d'octubre comença la XVII Ruta de Tapes, que es prolongarà fins al 22 de novembre. Aquesta nova edició s'adapta al context que vivim i introdueix algunes novetats com són la desaparició del passaport de la ruta en format de paper imprés. El passaport, on figuren tots els restaurants i bars participants amb una foto i descripció de cadascuna de les tapes, es podrà descarregar amb un codi QR.

Les votacions de les tapes, que fins ara es podien fer en el passaport de paper de la ruta, només es podran realitzar a través de l'app Rutappa.

Organitzadors i premiats
Restaurant Bonanotte, guanyador del primer premi
Mercedes Tallada, rutera premiada

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina