Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

L’Ajuntament de Dénia i la Conselleria de Transició Ecològica reafirmen la col·laboració per a protegir i conservar els prats de posidònia del fons marí

La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, s’ha reunit hui a Dénia amb l’alcalde de la ciutat, Vicent Grimalt i la regidora de Transició Ecològica, Maite Pérez Conejero, per tal d’abordar els detalls del decret de conservació i protecció dels prats de posidònia que ultima la Generalitat Valenciana i que estarà en vigor en 2022, segons ha dit la consellera. Mollà  ha incidit que l’aprovació del decret de protecció d’estos “boscos marins de la Mediterrània porta aparellat que, per primera vegada, la Generalitat establirà una línia pressupostària dedicada a protegir este ecosistema marí.

Mireia Mollà ha afirmat que per a dur endavant esta tasca de protecció dels prats de posidònia “és necessària la col·laboració dels ajuntaments, de les empreses del sector nàutic i també de la ciutadania, que ha d’estar informada i conscienciada”.  Al igual que ara està fent-se amb els ajuntaments, la Conselleria iniciarà una ronda de reunions amb el sector nàutic a principis de l’any que ve, “per a aconseguir eixe efecte multiplicador” amb les mesures que es pretén. També estan previstes en primavera unes jornades “per a desenvolupar una acció transversal que passa per la conscienciació, l’educació ambiental i accions concretes per a protegir la posidònia”.

La consellera també ha confirmat este matí que Dénia, “com a lloc preferent” per la riquesa de posidònia que té el seu fons marí, tindrà destinat este estiu un servei propi de vigilància, amb embarcació i personal de la  Generalitat, que vetlarà per a evitar que es danyen els prats. Serà un servei informatiu, que advertirà als qui tinguen actituds a la mar que puguen danyar l’ecosistema, però també sancionador amb els infractors.

L’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, ha agraït la visita a la consellera Mollà i ha incidit en que “hem de treballar a la una per a aconseguir la màxima protecció i conservació per a la posidònia que pobla el nostre litoral”. “La sostenibilitat i  el medi ambient són bàsics –ha afegit- per a mirar cap al futur”.

 

 

 


L’Ajuntament de Dénia i la Conselleria de Transició Ecològica reafirmen la col·laboració p...

L’Ajuntament de Dénia i la Conselleria de Transició Ecològica reafirmen la col·laboració p...

L’Ajuntament de Dénia i la Conselleria de Transició Ecològica reafirmen la col·laboració p...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina