Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

El pati del col·legi Cervantes es converteix en espai d'oci i joc durant el cap de setmana

A partir del 5 de febrer, tots els dissabtes, de 10 a 20 hores

A partir d'aquest cap de setmana, els xiquets, xiquetes i joves de Dénia disposaran d'un nou espai per a l'oci i la interacció social amb la posada en marxa del programa “Patis oberts” de l’Ajuntament de Dénia. Des del dissabte 5 de febrer, i durant la resta de dissabtes fins que finalitze el curs escolar al mes de juny, el pati del col·legi Cervantes s'obrirà de 10 a 20 hores per a ús públic. “D'aquesta manera -ha assenyalat la regidora d'Educació i Benestar Social, Melani Ivars- conjuguem dos de les accions incloses en el Pla Local d'Infància i Adolescència 2021-2024, inspirat en les propostes del Consell d'Infància i Adolescència: l'obertura dels patis escolars fora de l'horari lectiu i la dinamització organitzada en espais públics de joc, que en aquest cas serà al pati del col·legi Cervantes, el nou espai disponible per a l'oci i gaudi de la ciutadania de Dénia”.

Aquesta dinamització organitzada arriba gràcies a la subvenció rebuda per l’Ajuntament de Dénia per al desenvolupament del projecte “Borses de cura professional per a famílies amb filles i fills menors de 14 anys" del Pla Corresponsables de la Secretaria d'Estat d'Igualtat i contra la Violència de Gènere, que té com a objectiu la conciliació de les famílies amb fills menors de 14 anys, i aporta contingut al projecte municipal “Patis oberts”.

Amb aquestes ajudes, l'ajuntament ha contractat un equip de professionals que els matins dels dissabtes, entre les 10.30 i les 13.30 hores, conduirà una ludoteca infantil per a xiquets i xiquetes de 3 a 9 anys i un espai d'oci juvenil per a participants de 10 a 14 anys al pati del col·legi.

Les activitats seran variades i vivencials, sempre acomodades sota una perspectiva basada en els valors, les emocions i l'evolució del pensament crític. Entre aquestes activitats trobem activitats d'igualtat, de diversitat, d'inclusió i altres valors, psicomotricitat lliure o dirigida, activitats creatives, jocs de taula, dinàmiques d'habilitats socials, emocions, joc lliure, literatura Infantil, esports i activitats culturals.

Melani Ivars espera que els xiquets i xiquetes i joves de la ciutat, i també les seues famílies, “gaudisquen d'aquesta nova opció que els ofereix diversió, esport i jocs en un lloc segur, a l'aire lliure i amb la possibilitat de participar en activitats molt interessants” i confia que tots i totes mantinguen una actitud de respecte entre si i cap a l'espai que es posa a la seua disposició. Des de l'ajuntament s'aniran avaluant els resultats de participació i s'estudiarà ampliar el nombre de “Patis oberts” si la demanda així ho requereix.

El pati del col·legi Cervantes es converteix en espai d'oci i joc durant el cap de setmana
El pati del col·legi Cervantes es converteix en espai d'oci i joc durant el cap de setmana

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina