Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

El turisme gastronòmic sostenible, a examen

Els dies 28 i 29 de juny, en el CdT Marina Alta de Dénia

Un grup d'experts del sector turístic es reuneix a Dénia els dies 28 i 29 de juny per a analitzar des de diferents perspectives l'impuls al turisme gastronòmic, la necessària sostenibilitat i el desenvolupament del turisme local i comarcal.

 

Les jornades, que porten per títol “Reptes i oportunitats del Turisme Gastronòmic Sostenible”, han sigut organitzades pel Centre de Gastronomia del Mediterrani GASTERRA UA-Dénia, en col·laboració amb Turisme Generalitat i l’Ajuntament de Dénia. Es desenvoluparan en el CdT Marina Alta-Dénia i comptaran en la inauguració amb la presència del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt i el vicerector d'Investigació de la UA, Juan Mora.

La conferència que obri les jornades es titula “Turisme enogastronòmic i fons Next Generation” i serà a càrrec de María Velasco, assessora del Gabinet del Secretari d'Estat de Turisme.

Per a analitzar les “Polítiques i instruments públics per a incentivar el turisme” tindrà lloc una taula redona que reuneix tècnics turístics de dilatada experiència. Estarà moderada pel catedràtic del Departament de Geografia Humana de la UA, Salvador Palazón Ferrando, coordinador de les jornades i comptarà amb la participació de: Javier Solsona, cap de l'Àrea d'Innovació i Formació de Turisme Comunitat Valenciana, José Luis Castroverde, cap del Servei de Promoció, Comunicació i Màrqueting del Patronat Provincial de Turisme de la Costa Blanca, Rosario Donderis, gerent del Consorci per a la Recuperació Econòmica i de l'Activitat de la Marina Alta (CREAMA) i Floren Terrades, director de l'Oficina de la Innovació i la Creativitat-Ciutat UNESCO Creativa de la Gastronomia de l’Ajuntament de Dénia.

La segona sessió estarà destinada a analitzar els reptes i oportunitats del turisme gastronòmic des de la visió empresarial. El moderador de la jornada serà el professor de la UA Xavier Amat i la taula estarà composta per Remedios Cerdà, secretària general de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Marina Alta (AEHTMA), María Miñano, presidenta de la Ruta del Vi d'Alacant, Gonzalo Estela, d’Olis de Diània, Pep Romany, xef del restaurant Pont Sec (Dénia), Evarist Miralles, xef-formador del CdT de Dénia i José Manuel Bisetto, president del GAL Rural Muntanya d’Alacant i fundador d’Agricologia.

Clausurarà les jornades Luís Pujol, gerent de destins de Saborea España, amb la conferència “Més d'una dècada del club de producte Saborea España: balanç de resultats i estratègies de futur.”

La inscripció a aquestes jornades és gratuïta i les places presencials són limitades per qüestió d'aforament, encara que també és possible seguir-les en línia. En tots dos casos, la inscripció és obligatòria i es pot realitzar en https://gasterra.ua.es/es/jornadas-congresos-simposios-conferencias.html i https://gasterra.ua.es/va/jornades-congressos-simposis-conferencies.html.

El turisme gastronòmic sostenible, a examen

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina