Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

La Xarxa d'Instituts Tecnològics de la CV i la Conselleria d'Innovació debaten a Dénia les claus sobre turisme intel·ligent

La jornada s'emmarca en el cicle de trobades impulsades per les dues institucions per a donar a conéixer l'Estratègia d'Especialització Intel·ligent en la Comunitat Valenciana

La capital de la Marina Alta, Dénia, ha acollit una reunió organitzada per la Xarxa d'Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana (REDIT) i la Conselleria d'Innovació per a debatre sobre els reptes i claus entorn del turisme intel·ligent en el marc de l'Estratègia d'Especialització Intel·ligent de la Comunitat Valenciana.

L'acte inaugural ha sigut a càrrec de l'alcalde de la ciutat, Vicent Grimalt, el director de REDIT, Gonzalo Belenguer, Benito Mestre, president del Cercle Empresarial de la Marina Alta (CEDMA) i el secretari autonòmic d'Innovació i Transformació Digital, Jordi Juan.

Grimalt ha posat l'accent en l'aposta de Dénia pel turisme intel·ligent i com la tecnologia és clau per a la modernització del sector. Per part seua, el director de REDIT ha explicat que “els instituts tecnològics estan sempre al costat de les empreses per a poder fer realitat les seues idees i projectes d'innovació” i ha destacat que és una qüestió “d'actitud”. El president del Cercle Empresarial de la Marina Alta ha destacat el valor de la ciutat de Dénia com a destinació turística i “l'aposta del sector per modernitzar-se”.

Finalment, Jordi Juan, secretari autonòmic d'Innovació i Transformació Digital, ha reforçat la idea que l'Estratègia Europea d'Especialització Intel·ligent “està exigint que les regions ens especialitzem en diferents àmbits i és clar que en la Comunitat Valenciana el turisme és clau, per la qual cosa volem que siga competitiu, es modernitze i per a això la tecnologia serà estratègica”.

Els centres tecnològics han estat representats per Mercedes Sanchis, directora d'Innovació de l'Institut de Biomecànica (IBV) i Isabel Meseguer, responsable de Desenvolupament de Projectes de l'Institut de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (ITI), que han explicat les capacitats i alguns projectes que estan desenvolupant relacionats amb turisme intel·ligent. Per part de l’ITI s'ha destacat la importància de desenvolupar tecnologies que puguen fer més fàcil recaptar dades i la representant de l'IBV ha explicat que en les seues estratègies es posa en el centre a les persones per a aconseguir experiències totalment personalitzades.

En la reunió també han participat Jorge Ferrándiz, responsable de Big Data i Innovació en l'Associació Empresarial Hotelera i Turística de la Comunitat Valenciana (HOSBEC), Francisco Juan Martínez, director d’Invat·tur i José Ribes, de l'equip de Digital & Innovació en Baleària, els quals  han coincidit a afirmar que alguns reptes que ha de superar el sector tenen a veure amb la connectivitat, la incorporació de perfils tècnics i un canvi de mentalitat en un sector que pateix molt l'estacionalitat.

La Xarxa d'Instituts Tecnològics de la CV i la Conselleria d'Innovació debaten a Dén...
La Xarxa d'Instituts Tecnològics de la CV i la Conselleria d'Innovació debaten a Dén...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina