Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia recupera la connexió amb tren amb Benidorm i Alacant

Després de 6 anys d'actuacions de modernització i millora de la seguretat, i una inversió de 150 milions d'euros, hui ha començat a funcionar la línia 9 del TRAM

La línia 9 del TRAM d’Alacant que transcorre entre Dénia i Benidorm s'ha posat en funcionament hui després de poc més de sis anys d'obres i actuacions destinades a modernitzar el traçat i millorar la seua seguretat. La Generalitat ha invertit en el condicionament de la línia 150 milions d'euros.

El president Ximo Puig ha participat en el viatge inaugural, que ha realitzat el recorregut des de Teulada fins a Dénia, acompanyat per la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt i la directora gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Anaïs Menguzzato.

En l'estació de la capital de la Marina Alta els esperaven membres de la Corporació municipal de Dénia, representants dels sectors econòmic i social de la ciutat i autoritats comarcals, entre altres convidats.

L'alcalde Vicent Grimalt ha destacat que “el dia de hui és molt important per a la Marina Alta i la Baixa” ja que entra en funcionament de nou la connexió ferroviària “que vertebra totes dues comarques” i que permet, a més, l'enllaç amb Alacant.

El president Puig ha aprofitat l'acte celebrat a Dénia per a anunciar que en les pròximes setmanes es publicarà l'anunci de licitació de l'estudi informatiu del nou TRAM entre Dénia i Gandia. Puig també ha fet pública la rebaixa del 50% en els preus del transport públic de la Generalitat, que s'aplicarà a partir de l'1 de febrer i estarà vigent durant el primer semestre de 2023.

En el transcurs de l'acte, el president ha destacat l'esforç inversor de la Generalitat per oferir un transport públic “cada vegada més accessible” i ajudar la ciutadania a fer front a l'efecte de la inflació, i ha assegurat que, amb el Bo 10 del TRAM, el viatge inaugural de la L9 realitzat aquest dilluns entre Teulada i Dénia tindrà un cost de 40 cèntims.

Per la seua part la consellera de Política Territorial, Rebeca Torró, ha mostrat la “aposta decidida” de la Generalitat per un model de transport públic col·lectiu i “més sostenible”, perquè “només així aconseguirem que els usuaris puguen, de la manera més àgil possible, desplaçar-se d'una forma sostenible i deixar el cotxe a casa”, a més de “millorar la vertebració territorial i lluitar contra el canvi climàtic”.

La recuperació de la línia 9 del TRAM d’Alacant que transcorre entre Dénia i Benidorm ha suposat una inversió de 150 milions d'euros amb la finalitat de modernitzar el traçat i restablir la comunicació entre els huit municipis de la Marina Alta i la Marina Baixa units a través de la xarxa de transport d'FGV.

En concret, l'últim tram de la L9 posat en servei aquest dilluns ha permés renovar el traçat entre Gata de Gorgos i Dénia i tramviaritzar la línia al llarg de la nostra ciutat. El projecte ha possibilitat integrar urbanísticament les vies, transformar els passos a nivell en encreuaments amb semàfors i eliminar els murs que tancaven les vies, acabant així amb la divisió que suposava el trenet, que tallava Dénia pel seu costat sud. A més, s'han condicionat els tallers del TRAM en l'estació de Dénia, imprescindibles per al manteniment dels nous trens duals.

La línia 9, ha subratllat Torró, “donarà servei a més de 300.000 habitants, una xifra que ascendeix a quasi 800.000 usuaris potencials a l'estiu”.

Dénia recupera la connexió amb tren amb Benidorm i Alacant
Dénia recupera la connexió amb tren amb Benidorm i Alacant
Dénia recupera la connexió amb tren amb Benidorm i Alacant

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina