Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Els edificis i dependències municipals es retolaran amb panells inclusius que inclouen pictogrames i escriptura braille

Des de les regidories de Protecció Ciutadana, Igualtat i Diversitat i Sanitat Pública s'ha creat, en col·laboració amb City Projectes Urbans, una col·lecció iconogràfica de pictogrames per a la seua aplicació en el Programa de Senyalització i Identificació Institucional de l’Ajuntament de Dénia, amb l'objectiu d'incloure-la en els panells d'identificació de les dependències, àrees i llocs de treball, llocs informatius i de servei al ciutadà i altres espais d'identificació general en els edificis públics municipals. Els panells amb pictogrames seran instal·lats en les pròximes setmanes en les dependències de l'ajuntament, PROP, OAC, Serveis Socials i Educació, Urbanisme i Medi Ambient, Policia Municipal, Joventut, etcètera.

 

Aquest programa de senyalització institucional s'ha dissenyat amb la finalitat de presentar una imatge homogènia en tots els suports i edificis, però, sobretot, buscant que el seu significat siga fàcil d'entendre per la seua simplicitat i claredat visual, fent-lo accessible a la majoria, amb la intenció que transcendisca fronteres culturals, lingüístiques o cognitives.

 

Com indica el regidor de les àrees implicades, Javier Scotto, “la senyalització mitjançant pictogrames i sistema braille pretén fer accessible els serveis públics a la diversitat cognitiva i visual, per a fer més fàcil la comprensió sobre els departaments, àrees i serveis de l'ajuntament de Dénia. És un projecte únic, diferencial en tota la Comunitat Valenciana, i una nova acció de compliment del pla de diversitat”.

 

L'ús de pictogrames aplicats a la senyalística té, d'una banda, la funció d'orientar a les persones en els espais on la mobilitat adquireix major protagonisme i, per una altra, la funció de comunicació, ja que ajuden a comprendre l'espai i els seus usos.

 

Per a assegurar que els pictogrames dissenyats siguen intel·ligibles per a la gran majoria de persones, s'han avaluat prèviament amb una mostra de persones representatives dels diferents nivells de capacitat intel·lectual, de diversitat cultural o de formació.

 

Per a això, s'ha comptat amb la col·laboració de l'Institut Alcaraz, especialitzat en Psicologia Infantil, amb el Col·legi d'Educació Especial Raquel Payá , AARASAC (Centre Aragonés per a la Comunicació Augmentativa i Alternativa), l'ONCE, organització que ha homologat tota la redacció nominal de les identificacions, i Difasa, que l'ha transcrita.


Els edificis i dependències municipals es retolaran amb panells inclusius que inclouen pic...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina