Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

L'Ajuntament de Dénia presenta un nou espai municipal en la zona de Paris Pedrera

La zona de la Paris Pedrera té uns 352 comerços, dels quals un 34% es troben buits, segons ha explicat la regidora de Comerç i Polítiques d'Ocupació, Sandra Gertrudix, en la roda de premsa en la qual s'ha presentat el projecte per a l'establiment d'una nou espai municipal per a la ciutadania en un local de 320 m² situat al carrer Sagunt. 

 

La necessitat de dinamitzar el comerç de la zona és un dels motius per al desenvolupament d'aquesta iniciativa que pretén ser transversal respecte a les regidories d'Esports i Cultura, Joventut, Comerç i Educació i Serveis Socials, com explica l'edil de Joventut, Juan Sapena. Les activitats que es desenvoluparan en l'espai, el qual es preveu que estiga obert tant als matins com a les vesprades, seran per a adolescents i adults en sintonia amb la programació dels cursos de Dinàmics i Llunàtics, però també per a la infància. La regidora de l'àrea, Melani Ivars, comenta que es vol establir un espai de joc per a les famílies, a més d'acollir activitats del Consell Local d'Infància i Adolescència (CLIA). L'edil ressenya que l'objectiu és crear un espai compartit on es puguen realitzar activitats molt diverses al mateix temps. L'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, per part seua, ha explicat que la zona té “una densitat de població gran i es troba pròxima a diversos col·legis”, per la qual cosa els xiquets poden passar les vesprades en el local. 

 

Pel que respecta a l'esport, Raúl García de la Reina, ha comentat que es recuperaran les activitats per a adults que es realitzaven en el poliesportiu abans de la pandèmia i es van suprimir amb aquesta, a més d'ampliar l'oferta amb activitats de Llunàtics. D'altra banda, es vol convertir el local en punts de trobada de les rutes biosaludables organitzades per l'Ajuntament amb l'assessorament de professionals mèdics del centre de salut, amb la fi, compte el regidor, que el barri siga part d'aquests recorreguts.

 

La data d'inauguració no és clara; segons comenta el regidor d'Esports, les obres podrien estar llestes en poc més d'un mes. Grimalt ha explicat que “més enllà de pintar i netejar, el local està en molt bones condicions, encara que és cert que els banys han de ser adaptats”, per la qual cosa estima que l'activitat formal es podria iniciar al setembre. L'alcalde ha afirmat que a l'haver dues eixides una exercirà com a porta d'emergències i que l'objectiu de les actuacions serà deixar un local “diàfan perquè siga útil per a moltes activitats”.

 

Quant a l'horari, la idea és que el centre romanga obert tant als matins –de 9 del matí a 13 de la vesprada- i a les vesprades –de 17 a 21 hores-, com els horaris dels programes de Joventut en les instal·lacions de ronda de les Muralles, explica Sapena. L'edil ha afirmat que a causa de “la llarga llista d'espera” per a aquests programes la idea és ampliar l'oferta de cursos en aquest espai.

 

Dinamització comercial del barri

 

L'edil de comerç ha comentat les dades d'un estudi realitzat per a conéixer l'estat del comerç en la zona; dades que demostraven una baixa densitat d'establiments. A més, l'edil ha volgut recordar que la celebració de carnestoltes d'enguany es va desplaçar a aquesta zona amb la mateixa fi. En la mateixa tònica, Grimalt explica que el projecte té la intenció de “disseminar els espais municipals perquè cada vegada estiguen més prop de la gent”, evitant la concentració d'instal·lacions en el centre de la ciutat.

 

Una altra de les iniciatives que es té en compte per a incentivar l'obertura de nous negocis és la dels ‘aparadors actius’; la dinàmica serà la de triar aparadors “que porten molt temps tancats i que costen molt de llogar per a embellir el local”, la qual cosa consistirà, afirma l'edil, a decorar mitjançant vinils els aparadors o cedir temporalment l'aparador a associacions com ACADE perquè exposen els seus productes.
 

L'Ajuntament de Dénia presenta un nou espai municipal en la zona de Paris Pedrera
L'Ajuntament de Dénia presenta un nou espai municipal en la zona de Paris Pedrera
L'Ajuntament de Dénia presenta un nou espai municipal en la zona de Paris Pedrera

Altres notícies

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina