Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Nova edició del programa ‘Educant en el present’ per a millorar la convivència i comunicació amb adolescents en l’entorn familiar

La regidora de Prevenció d’Addiccions de l’Ajuntament de Dénia, Melani Ivars, a través de la UPCCA (Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives), ha anunciat l’inici de les activitats dirigides a les famílies denieres per a aquest nou curs.

 

Es tracta de la huitena edició del programa “Educant en el present”, que pretén focalitzar en la importància que té l’educació de la gent jove per a aconseguir millorar la seua autoestima, la convivència i comunicació en les seues llars. El programa també explica la necessitat d’evitar problemes relacionats amb conductes de risc derivades del mal ús i abús de les noves tecnologies. I no sols posant la mirada en el futur, sinó també començant des de ja a solucionar els problemes que puguen sorgir en relació a aquests temes. Eduquem en el present, per a evitar problemes en el futur.

 

Aquesta nova edició constarà de dues sessions dirigides a mares, pares, famílies, professionals docents i altres professionals on s’intentarà oferir les eines i les estratègies per a desenvolupar una bona autoestima i comunicació en la família i per a fer front als problemes derivats de l’ús o abús de les TIC (mòbil, PC, videojocs i xarxes socials). Les temàtiques que es tractaran són d’actualitat i és imprescindible escometre-les per a ajudar a les persones joves en el seu creixement i desenvolupament.

 

La programació és la següent:

20 de setembre a les 19 hores a la Casa de la Cultura de Dénia (plaça Jaume I, s/n): “APRENDRE A CONVIURE AMB UNA FILLA O UN FILL ADOLESCENT I NO MORIR EN L’INTENT”. Saber comunicar-se amb els altres és indispensable per a l’harmonia personal, de la parella i de la família. Amb les filles i fills, la manera de comunicar-nos sol ser un factor determinant perquè ens respecten, assumisquen responsabilitats i complisquen amb les normes i sàpien distingir quins són els límits. D’aquesta manera, es podrà donar solució a molts dels conflictes sorgits en la convivència familiar, i ens ajudarà a deixar de costat actituds poc útils com “sermonejar”, “amenaçar”, “amonestar”, “ridiculitzar”, “criticar”, que lluny de millorar la convivència, l’entorpeixen. L’objectiu és aconseguir un clima de convivència saludable.

 

27 de setembre a les 19 hores a la Casa de la Cultura: “ADOLESCÈNCIA. CONSUM DE SUBSTÀNCIES I TECNOLOGIES. PREVINDRE DES DE LA FAMÍLIA”. El tema de les addiccions i l’abús de les tecnologies és una preocupació que atabala a moltes famílies hui en dia. És una qüestió que pot implicar conseqüències dràstiques per a les persones adolescents i les seues famílies. Per tant, és important saber què es pot fer des de l’àmbit familiar per a previndre riscos i conseqüències negatives relacionades amb les addiccions. El missatge de “A mi no em tocarà” no ha d’estar present en el vocabulari perquè si toca… “Alguna cosa cal fer”.

 

Aquestes dues sessions estaran impartides pel doctor Antonio Ríos, mèdic psicoterapeuta, expert en l’etapa de l’adolescència i docent d’escoles de mares i pares.

 

Per a dur a terme aquesta activitat, s’hauran de seguir les següents indicacions:

- Fa falta inscripció prèvia: en el correu upccadenia@ayto-denia.es, per missatge directe en les xarxes socials, Facebook o Instagram, de la UPCCA de Dénia (@upccadenia) o al telèfon 628 076 449. En la inscripció haurà de constar el nom i cognoms, telèfon de contacte i correu electrònic.

- Si no s’ha fet la inscripció prèvia, es podrà fer allí mateix sempre que l’aforament no estiga ja complet per les persones inscrites amb antelació.

Nova edició del programa ‘Educant en el present’ per a millorar la convivència i comunicació...

Altres notícies

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina