Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

El “Bancalet” de Dénia es presenta a Valladolid com una aposta innovadora per la gestió responsable del territori

Jornades de Turisme Enogastronòmic

El producte local i el seu paper essencial en la gastronomia de les destinacions turístiques va ser la principal aportació de Dénia a les Jornades de Turisme Enogastronòmic celebrades esta setmana a Valladolid. L'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, va donar detalls de la gestació del projecte Bancalet, que va definir com una aposta per la gestió responsable del territori. La trobada ha sigut organitzat per la Secretaria d'Estat de Turisme i l'associació de destinacions turístiques Saborea España.

 

El projecte Bancalet, impulsat per l'Ajuntament de Dénia, va ser inclòs en la sessió que les Jornades van dedicar a les iniciatives innovadores que s'estan duent a terme en diferents ciutats i que s'han inclòs en els Plans de Sostenibilitat Turística finançats amb els fons europeus Next Generation. Segons va assenyalar l'alcalde, el projecte va molt més allà de la introducció d'una marca que visualitzarà el producte local: “es refereix també a la gestió responsable del territori, la qual cosa s'ha traduït en l'aprovació recent del nou Pla General Estructural, que suposa un canvi de paradigma en el respecte pel nostre territori i recursos mediambientals, o l'adquisició de parcel·les agrícoles per a dedicar-les a un futur parc agrari”.

 

Grimalt va subratllar que “ningú posa en dubte que actualment el producte local és el protagonista indiscutible de la gastronomia i els productes de turisme gastronòmic”. En eixe sentit va concloure que “si ajudem a enfortir els elements que formen part del sistema agroalimentari, estarem en millors condicions de crear productes de turisme gastronòmic creïbles i apreciats pels qui ens visiten”.

 

La sessió d'iniciatives innovadores en la qual va participar Dénia va estar moderada pel secretari general d'Hostaleria d'España, Emilio Gallego, i va comptar també amb les presentacions del pla de turisme gastronòmic per a la repoblació de Sant Martí d'Unx (Navarra), la fira de producte i hostaleria Autèntica Premium Food Fest de Sevilla i els projectes desenvolupats per la ciutat amfitriona, Valladolid.

 

 

Les Jornades de Turisme Enogastronòmic es dirigien a professionals del sector hostaler i turístic amb la finalitat de donar a conéixer pràctiques locals d'èxit i iniciatives innovadores en el marc dels plans finançats amb els fons Next Generation, avaluar el seu desenvolupament i intercanviar i debatre processos i tècniques d'aplicació. A més de l'exposició de projectes i els debats, les dues jornades han inclòs tallers pràctics per a la creació d'experiències enogastronòmiques i l'articulació de projectes de turisme gastronòmic sostenible.

A més de l'alcalde de Dénia, a les ponències i tallers van assistir el director de l'Oficina de la Innovació i la Creativitat, Floren Terrades, i la gerent d'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Marina Alta, Reme Cerdà.

El “Bancalet” de Dénia es presenta a Valladolid com una aposta innovadora per la gestió resp...
El “Bancalet” de Dénia es presenta a Valladolid com una aposta innovadora per la gestió resp...
El “Bancalet” de Dénia es presenta a Valladolid com una aposta innovadora per la gestió resp...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina