Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

8M, Dia Internacional de la dona: Dénia continua caminant cap a la igualtat

Alumnes dels programes formatius de qualificació bàsica de Comerç i de Manteniment i conservació de muntanyes de Creama Dénia han llegit hui el manifest elaborat amb motiu del Dia Internacional de la Dona i consensuat pel Consell de les Dones de Dénia.

 

El text pren el seu títol i missatge central –“Caminem, companyes, caminem!”- d'una cita d'Eduardo Galeano sobre la utopia, a la qual l'escriptor situa en l'horitzó: “camine dos passos, ella s'allunya dos passos i l'horitzó es mou deu passos més enllà. Aleshores, per a què servix la utopia? Per a això, servix per a caminar”. I proposa que “davant els murs que se'ns imposen, continuem caminant, perquè les utopies es fan realitat!”.

 

Les alumnes de Creama Dénia han parlat de la necessitat de posar fi a les violències que patixen les dones “en tots els àmbits i espais vitals (llar, treball, espais públics, parella, família, societat i institucions de l'Estat)”; una reivindicació que “ni comença ni acaba el 8 de març”.

 

Han reivindicat la unió, “us necessitem a totes, us necessitem a tots”, amb la qual tindre més força “per a poder erradicar la xacra que el sistema patriarcal suposa per a totes nosaltres”. “Reflexionem i creem, entre totes i tots, un futur de convivència, un futur més bonic”, proposa el manifest.

 

Reconeix que, durant els últims anys, “gràcies a la tasca de tantes companyes, les que estan i les que ja no ens acompanyen”, s'ha avançat molt en molts aspectes i “no ens podem permetre perdre tot el que estem aconseguint perquè, no sols ens beneficia a les dones, sinó que estes millores són per a crear una societat més justa, més lliure, més digna i solidària”.

 

“Davant els qui ens volen callades –conclou el text- ens sabem fermes, fortes i amb ganes de continuar avançant”, de continuar caminant cap a la igualtat.

 

L'acte commemoratiu del Dia Internacional de la dona s'ha celebrat este migdia en la plaça del Consell, introduït pel regidor d'Igualtat i Diversitat, Javier Scotto, i amb l'assistència de l'alcalde i altres membres de la Corporació municipal, representants de les associacions i entitats que integren el Consell dels Dons de Dénia i el públic que ha volgut sumar-se a esta celebració i reivindicació pública en favor de la igualtat entre dones i homes.

 

En la seua intervenció, Javier Scotto ha destacat que “només avançant en igualtat entre dones i homes aconseguirem que Dénia siga un municipi de llibertat, seguretat i progrés social” i ha afirmat que “el nostre món serà un món millor si avancem amb les dones, no a costa de les dones”.

 

El regidor també ha dedicat unes paraules de record i homenatge a “totes aquelles dones que s'han quedat en el camí, víctimes de la violència de gènere, i a les que la patixen cada dia”. “Per totes elles, per les dones que anomenen inadaptades, valentes, lluitadores, inconformistes, per totes aquelles dones que s'enfronten a la discriminació i que, juntes, canvien el món”.

 

Conclosos els parlaments, la companyia Dos en vilo ha presentat l'espectacle de circ aeri contemporani Faüla.

 

L'obra, seleccionada en el concurs de projectes de producció de teatre, dansa i circ Alacant a escena 2022, és la història de transformació de dos dones i una gàbia. Dones que transiten per diferents experiències, des de la infància fins a l'edat adulta, que les van modelant fins a atrapar-les. Un ventall emocional per a entendre que la clau de la gàbia està en elles. Un viatge cap a l'empoderament femení.

8M, Dia Internacional de la dona: Dénia continua caminant cap a la igualtat
8M, Dia Internacional de la dona: Dénia continua caminant cap a la igualtat
8M, Dia Internacional de la dona: Dénia continua caminant cap a la igualtat

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina