Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

La Mostra de Teatre Ciutat de Dénia ix al carrer

La vesprada del dissabte 8 de juny es representaran peces curtes del projecte ‘Via Escènica’ en diferents espais urbans

La Mostra de Teatre Ciutat de Dénia arriba a la 33a edició incorporant una nova branca a la programació: a la seu habitual del certamen, el Centre Social, se suma ‘Via Escènica’, un projecte que, la vesprada del 8 de juny, portarà representacions de peces curtes en diferents localitzacions del centre urbà. El director de la Mostra, Mario Passero, explica que es tracta d’una col·laboració amb el festival Russafa Escènica, al si del qual va nàixer l’any 2021 el projecte de residències artístiques i mobilitat per als creadors de peces curtes del festival Via Escènica, l’objectiu principal del qual és crear noves xarxes amb nous espais i convertir-se en una eina de participació ciutadana i descentralització. ”Es tracta de comunicar professionalment grups de poblacions valencianes amb grups de la Marina Alta i que puguen intercanviar les seues creacions i ampliar la seua projecció en els dos territoris”.

 

La 33 Mostra de Teatre Ciutat de Dénia se celebra del 6 al 16 de juny amb la participació de tres companyies valencianes i altres quatre de la Marina Alta. Comèdia i tragicomèdia copen la programació. El preu de les entrades a les funcions de la Mostra, excepte les representacions al carrer del dia 8 que són gratuïtes, és de 5 euros. Es poden comprar anticipadament en línia en la pàgina https://mostradenia.eventbrite.com/ i en la taquilla del Centre Social una hora abans de l’espectacle. La recaptació de la Mostra anirà destinada enguany a l’ONG Free Minor Africa.

 

Comença el dijous 6 de juny, amb la comèdia Arsénico por compasión, interpretada pel grup ETC Dénia sota la direcció d’Anna Lucia Gonzáles Valdés. En l’adaptació de l’obra de Joseph Kesselring que presentarà l’ETC Dénia, Cristina és una jove escriptora novençana que descobrix que les seues encantadores i caritatives ties es dediquen a enverinar persones majors i enterrar-les al soterrani de la casa.

 

Divendres 7 de juny, el grup Improbando (Eseoese) d’Orba porta a escena la comèdia ¡Crash Pum Zas Ñam Guau! (en castellà), dirigida per Sonia Gonzáles López. Obra en la qual els actors i actrius mostraran una part molt íntima de les seues vides, bo… de la vida de xiques i xics com elles que els ho han contat.

 

Dissabte 8, la Mostra ix al carrer amb Via Escènica. A les 19.30 hores es representarà a la porta d’entrada al castell la peça Aoshima o lo que nunca fuimos, per la companyia Teaser Films, resident a Alzira; a les 20.15 hores, al carrer de l’Olivera, la companyia Lia Herbor, resident a Alboraia, presenta La caseta; i a les 21 hores, als baixos de l’ajuntament, la companyia Marxa Maxo, amb residència a Aldaia, actua en L’última i mon anem.

 

Les representacions es reprendran dimecres 12 de juny, amb Miércoles de ceniza, una tragicomèdia dirigida per Javier Sahuquillo i interpretada pel grup Stres de Quatre, d’Albalat dels Sorells (València). Juan ha viscut sota el silenci de son pare i, en complir 50 anys, decidix viatjar a Espanya per buscar-ne la paraula. A partir d’ací, emprendrà una travessia màgica cap al secret de la seua família. En llengua castellana.

 

Carabau Teatre, de València, representarà la comèdia Casamiento forzoso, dirigida per Rafa Martín, el dijous 13 de juny. La sempiterna història del vell que vol casar-se amb la jove sense la seguretat de la fidelitat. En castellà.

 

I arribem al divendres 14 de juny amb l’actuació d’un altre grup de la Marina: Ti-t-lla Teatre, de Teulada, que es presenta al certamen amb la comèdia Segismundo y compañía (castellà), dirigida per Rosa Catalán. Una parella acudix a veure una obra de teatre per equivocació. Després d’insistir en el fet que és millor representar una peça més divertida, proposen a tota la sala improvisar una de pirates. Així, acabaran jugant al teatre dins del teatre.

 

Dissabte 15, el grup Manuel Puchades, de València, interpreta la tragicomèdia Mamá, la Virgen María y un conejo (en castellà), sota la direcció de Teresa Balló, Marina Vinyals i Sefa Bernet. L’obra ens parla d’Álvaro, un xiquet que no entén res de la vida, un adolescent que no entén res de la vida, un home que no entén res de la vida, un ancià que no entén res de la vida; fill d’un capità general de la huitena regió militar d’Espanya i d’una dona de llarga cabellera que toca el piano.

 

I per a acomiadar la 33a Mostra, diumenge 16 de juny es representarà una comèdia dirigida per Antonia Díaz, amb el grup de Dénia La Mar Salà, titulada Tot lo que relluix. L’obra, escrita pel comediògraf valencià de primeries del segle XX Paco Barchino, conta la història d’un pare que decidix endeutar-se per portar les filles i la germana a la mar, on es mou la gent , mostrant-nos un ambient on les aparences feien estirar el braç més del que la mànega es prestava. En la sessió de cloenda es lliuraran els premis de la present edició.

 

Totes les representacions del Centre Social començaran a les 20.30 hores.

La Mostra de Teatre Ciutat de Dénia ix al carrer
Imatge de BravaStudio 20
Imatge de BravaStudio 20

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina