Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Tornen les rutes ambientals “Descobrir els paisatges de Dénia” al juliol i agost

Els dies 18 de juliol i el divendres 9 d'agost estaran dedicats a l'observació astronòmica

L'Ajuntament de Dénia, a través de l'àrea de Transició Ecològica, ha organitzat de nou per a este estiu, una edició de l'oferta de rutes ambientals per Dénia i les poblacions de muntanya de la Marina Alta “Descobrix els paisatges de Dénia”. El programa té un total de 16 eixides per la naturalesa, entre juliol i agost, per diferents paisatges de la costa o de la muntanya de la comarca.

 

Les novetats per a enguany són la incorporació de dos visites, el 23 de juliol i el 6 d'agost, al riurau Bancal Roig i al celler cooperatiu S. Vicente Ferrer de Teulada. Es tracta de visitar un museu etnològic de la vida i dels oficis tradicionals de la Marina Alta, i en particular als elements vinculats al procés d'elaboració de la pansa. Unes altres de les primícies per a este estiu és una ruta de senderisme senzilla pel Segaria, que tindrà lloc el 2 d'agost. La senda que ix de l'àrea recreativa transcorre per un antic canal de reg.

 

Entre el 17 de juliol i el 9 d'agost, es realitzaran una sèrie de variades eixides, en forma de passejos de dificultat baixa o moderada, per a donar a conéixer a residents i visitants paisatges i racons variats sense desplaçaments excessius. Totes les rutes es realitzaran a la vesprada, per a evitar les hores de més calor, excepte dos rutes nocturnes. A causa de la gran demanda, este estiu torna a haver-hi dos nits d'observació astronòmica, el dijous 18 de juliol i el divendres 9 d'agost, coincidint amb la lluna creixent. Eixes dos nits s'instal·laran tres telescopis d'alta resolució en un punt de mínima contaminació lumínica, gràcies a la col·laboració de l'Associació Astronòmica de la Marina Alta (AAMA), els membres de la qual impartiran les oportunes explicacions.

 

Esta oferta posa en valor el descobriment de l'entorn natural pròxim com a atractiu turístic amb recorreguts per la Via Verda, el parc Bassetes i la platja, la costa rocosa de Les Trencades, el parc natural del Montgó i la Cova de l’Aigua, el Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva, el jardí mediterrani de l’Albarda, els voltants de Jesús Pobre i el Mercat del Riurau, l'observació astronòmica nocturna i els camins de muntanya a la Vall de Laguar.

 

Per a participar en qualsevol de les 16 eixides, i com les places són limitades, serà necessari preinscriure's, reservant en el correu viuconviu@ayto-denia.es, indicant el nom, l'edat de cada persona que acudisca i un telèfon de contacte. El termini d'inscripció en cada ruta finalitza a les 13.00 hores del dia anterior a cada excursió (si l'excursió és en diumenge, la preinscripció es realitzarà abans de les 13.00 hores del divendres anterior).

 

Podrà participar qualsevol persona major de 7 anys, en condicions de salut normal i amb hàbits bàsics de caminar. A les persones participants se'ls recomana portar gorra, motxilla amb aigua, sabatilles o calçat de muntanya i llanterna en les eixides nocturnes. No s'admet cap mena d'animal.

 

 

Tornen les rutes ambientals “Descobrir els paisatges de Dénia” al juliol i agost
Tornen les rutes ambientals “Descobrir els paisatges de Dénia” al juliol i agost
Tornen les rutes ambientals “Descobrir els paisatges de Dénia” al juliol i agost

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina