Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia acollirà la primera edició de la Travessia nadant en un entorn tan privilegiat com Les Rotes

El diumenge 28 de juliol tindrà lloc la primera edició de la Travessia nadant Les Rotes Dénia, prova que organitza el Club de Natació de Dénia, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Dénia. El regidor d'Esports, Valentí Alcalà, la presidenta i el director tècnic del Club de Natació Dénia, María Bisquert i Pau Escutia, han presentat hui, dijous 4 de juliol, la competició, que estarà dividida en quatre proves amb diferents distàncies.

Per al regidor d'Esports, “este és un exemple de l'àmplia oferta esportiva i competitiva que tenim a Dénia”, que ha manifestat “estem molt il·lusionats amb esta iniciativa, que segur es convertirà en un referent per als amants de la natació i de la mar”. Per a Escutía, “este és un projecte que des del Club portem donant-li forma des de fa ja tres anys, i enguany per fi el podem dur a terme, i la nostra idea era explotar una de les zones més privilegiades i espectaculars de la Comunitat Valenciana per a fer natació en aigües obertes i a més fer-ho per a tots els públics”

La jornada tindrà lloc en “un entorn privilegiat que ens permetrà gaudir del nostre litoral mentres fem esport”, ha destacat l'edil d'Esports. En la competició podran concórrer un màxim de 200 participants per cadascuna de les distàncies d'adults i 50 per cadascuna de les distàncies de xiquets. “De fet hi haurà distàncies pensades especialment per als més joves, amb l'objectiu de fomentar la participació i l'amor per la natació des de molt xicotets, cosa que em sembla molt destacable” ha destacat Alcalà.

Les persones interessades a participar ja poden realitzar la inscripció, que estarà oberta fins al 25 de juliol a les 23.59 hores, en la web de l'empresa cronometradora Crono4sports (www.crono4sports.es). Els preus de la inscripció oscil·laran entre els 12 euros per als nadadors més xicotets i els 20 euros per als participants.

Recorreguts

L'esdeveniment tindrà dos distàncies per al públic adult, que començaran a les 9.00 hores, i dos distàncies per als més joves, que començaran a les 11.00 hores i 11.15 hores del 28 de juliol.

- La travessia “Full Distance” transcorrerà entre la cala de “Les Arenetes” (Restaurant Mena) i la platja de la Marineta Cassiana, amb una distància total de 3,6 quilòmetres. Podran participar persones amb edats des dels 14 anys.

- Travessia “Half Distance”, eixirà des de la zona de “El Trampolí” i arribarà a la platja de la Marineta Cassiana. Tindrà una longitud total de 1'8 quilòmetres. Podran participar persones amb edats des dels 14 anys.

- A més d'estes dos travessies, s'han organitzat altres dos travessies per a menors de 13 anys: una de 600 metres per a les edats compreses entre els anys de naixement 2011 i 2015 i una altra de 200 metres per als nascuts entre els anys 2016 i 2018. Ambdues eixiran i arribaran a la platja de la Marineta Cassiana.

María Bisquert ha manifestat que “teníem molta il·lusió en esta travessia, ja que portem molt temps intentant organitzar-la i per fi ací la tenim. Ens fa molta il·lusió també perquè creiem que és una de les millors zones per a fer una travessia a Dénia, en la zona de Les Rotes, a la qual molta gent de tota Espanya ve a nadar i a més pensem que la zona està molt cotitzada”. “Pensem que practicar esport és molt important, i s'ensenya i s'inculca a la gent des de molt xicotets, tenim un gran camí guanyat per a quan siguem més majors que continuem fent esport i portant una vida sana”, ha afirmat la presidenta del Club de Natació Dénia.

Trasllat dels nadadors i seguretat

Els nadadors, per a la seua comoditat, podran aparcar els seus vehicles en l'aparcament de la Marineta Cassiana, i arreplegar la bossa del nadador amb el xip en la mateixa platja. Després seran traslladats a la zona d'inici de cada travessia en un autobús que la mateixa organització facilitarà. D'esta manera, la travessia tindrà un impacte mediambiental mínim al no haver-hi desplaçaments amb cotxes privats fins al lloc d'eixida d'esta.

Així mateix, una àmplia zona de l'aparcament de la platja de la Marineta Cassiana estarà reservada per als autobusos i per als cotxes dels nadadors des de les 7.00 hores.

D'altra banda, la cita comptarà amb diferents mitjanes de seguretat. La Creu Roja vetlarà per la seguretat dels participants. Durant la prova, a més de les boies col·locades per a marcar el recorregut, es comptarà amb 15 caiacs que orientaran als participants en cas que fora necessari i tres embarcacions motores, dos de les quals seran ocupades per personal sanitari.

“Des de l'Ajuntament de Dénia, estem compromesos amb la promoció de l'esport i les activitats saludables. Esdeveniments com la Travessia Les Rotes són un clar exemple del nostre compromís per a oferir opcions d'oci actiu i saludable per a tota la ciutadania. Vull aprofitar esta ocasió per a agrair sincerament al Club Natació Dénia la seua dedicació i esforç en l'organització d'este esdeveniment. També vull donar les gràcies als patrocinadors, voluntaris i a tots els que han col·laborat per a fer realitat esta travessia”, ha finalitzat Valen Alcalà.

Dénia acollirà la primera edició de la Travessia nadant en un entorn tan privilegiat com Les...
Dénia acollirà la primera edició de la Travessia nadant en un entorn tan privilegiat com Les...
Dénia acollirà la primera edició de la Travessia nadant en un entorn tan privilegiat com Les...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina