Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

El Ministeri confirma la subvenció per a les obres de rehabilitació del Verger Baix del Castell

El projecte ja executat té un cost de 630.000 euros, dels quals el 75% està finançat pel Programa 1,5% Cultural de Foment

El Ministeri de Vivenda i Agenda Urbana ha confirmat a l'Ajuntament de Dénia la subvenció del Programa 1,5% Cultural de Foment per al projecte de "Restauració de la Torre del Galliner i el Verger Baix del Castell de Dénia", ja finalitzat. 

Davant els dubtes sobre el manteniment del finançament del Govern central a aquesta actuació, arran algunes modificacions que ha patit el projecte inicial, hui els regidors de Cultura, Raúl García de la Reina, i d'Hisenda, Paco Roselló, han explicat el resultat de les reunions mantingudes amb el Ministeri per a tancar el procediment d'aquesta obra: el Ministeri confirma la subvenció del 75% (453.000 €) del total dels 630.000 € que ha costat l'actuació de restauració del Verger Baix.

Com que el pressupost inicial del projecte era més alt, l'ajuntament tornarà al Ministeri els 37.000 € de diferència.

Un segon requisit del Govern central és que el consistori garantisca que la zona rehabilitada és visitable i accessible, una condició pendent de l'execució d'un rampa entre la Vila Vella i la porta del Vergeret. La redacció del projecte ja està en marxa i abans del mes d'octubre ha de ser remés al Ministeri, amb un cronograma dels terminis previstos perquè aquesta actuació estiga completada.

La restauració del Verger Baix

El regidor de Cultura ha concretat que del projecte inicial no ha pogut executar-se la restauració de la Torre del Galliner i l'obertura de la porta del Castell per la ronda de les Muralles. "En aquest cas ens vam trobar amb què l'estat de la torre necessitava d'una actuació d'emergència per a consolidar-la. De moment és el que s'ha fet fins que, més endavant, puguem redactar un nou projecte de rehabilitació".

D'una altra banda, les obres (sobre una superfície total de 2.900 metres quadrats) han permés reconstruir, utilitzant la tècnica antiga (tapial), el llenç de la muralla; s'hi ha intervingut en l'antic polvorí; s'hi ha restaurat i consolidat la Bateria de la Mar, des de la Torre del Galliner fins a la Torre del Llavador, i les estructures islàmiques de la zona; i s'ha tret a la llum el Portal dels Reis.

García de la Reina també ha recordat que l'Ajuntament de Dénia ha sol·licitat una nova subvenció, en aquest cas dins del Programa 2% Cultural del Ministeri de Cultura, per a plantejar una nova actuació de restauració "en la part de dalt del túnel del Castell".

El Ministeri confirma la subvenció per a les obres de rehabilitació del Verger Baix del Castell
El Ministeri confirma la subvenció per a les obres de rehabilitació del Verger Baix del Castell
El Ministeri confirma la subvenció per a les obres de rehabilitació del Verger Baix del Castell

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina