Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia celebra l’aniversari de Vicent Andrés Estellés, el 4 de setembre, amb el descobriment d’una placa en homenatge a l’escriptor en la Glorieta

Al larg de setembre, octubre i novembre continuarà la commemoració del centenari amb els actes inclosos en la iniciativa ‘Estellés als pobles’

El pròxim dimecres, 4 de setembre, es commemora l’aniversari del naixement de l’escriptor valencià Vicent Andrés Estellés. En el marc de la celebració en 2024 del centenari de l’autor, l’Ajuntament de Dénia descobrirà eixe dia una placa en homenatge a Estellés en l’entorn de la Glorieta del País Valencià, molt a prop del carrer que du el seu nom.

L’acte tindrà lloc a les 19.15 h i comptarà, a més, amb l’actuació del grup Bèrnia, que musicalitza versos del poeta.

Durant els mesos de setembre, octubre i novembre continuarà la programació cultural organitzada per l'ajuntament amb motiu de l'Any Estellés (1924-2024), per a recordar la seua obra i figura.

Dénia es va adherir en gener a la plataforma Estellés als pobles, de la qual formen part 40 municipis valencians i les universitats públiques de València, Alacant i Castelló, que té com a objectiu difondre la figura i obra del poeta de Burjassot i posar en valor la cultura valenciana al llarg del territori valencià.

Setembre: difusió de la figura d’Estellés entre els joves

En setembre es llançarà la campanya Estellés al cor, promoguda pel departament de Normalització Lingüística, que es difondrà a través de xarxes socials i amb la col·laboració dels centres educatius de la ciutat. La iniciativa inclou la producció de samarretes commemoratives del centenari, per a mantindre viu el llegat d'Estellés en el cor de Dénia.

El dissabte 21 de setembre, de 18 a 20.30 h, en els baixos de l'Ajuntament es desenvoluparà una edició especial de l'esdeveniment Urbajove, de la Regidoria de Joventut, dedicada al centenari del naixement del poeta.

En aquesta cita, adreçada a la joventut, s’hi pintarà un mural en homenatge a Vicent A. Estellés i a Maria Ibars, a càrrec de Cesc Roca, amb la participació activa dels assistents.

La vesprada culminarà amb un recital a càrrec del col·lectiu Totes les mentides del món, en què s'explorarà la figura i obra del poeta.

D’una altra banda, en la sala Joves Art de l’edifici de Joventut es podrà visitar, del 23 de setembre al 6 d’octubre, l’exposició de joves artistes Nostàlgia: una mostra d’obres de diverses disciplines artístiques, de joves d’entre 17 i 21 anys, que tindrà una part de l’espai dedicada a Estellés.

L’horari de visita serà de 8 a 13.30 i de 16 h a 21 h.

Octubre i novembre: música, poesia i exposicions

Les activitats commemoratives continuaran en els mesos d'octubre i novembre amb concerts, recitals i una exposició de la MACMA sobre l’escriptor.

  • El divendres 11 d'octubre, el concert poètic-musical Ací ens pariren, ací estem, amb la participació de Joan Femenia, rapsode, i Enric Casado, músic i cantautor.

A les 19.30 h, a la Biblioteca.

  • El dimecres 23 d’octubre s'inaugurarà l'exposició col·lectiva itinerant Marinant Estellés, organitzada per la MACMA i comissariada per Tomàs Llopis i Salvador Bolufer. L'exposició estarà acompanyada d'un recital poètic.

A les 19.30 h, a la Biblioteca.

  • El dissabte 9 de novembre, biblioconcert per als més menuts, amb Dani Miquel i el seu espectacle Estellés i més: una experiència única a través de la poesia valenciana.

A les 12 h, a la Biblioteca.

  • Finalment, el divendres 22 de novembre, Pau Alabajos tancarà el cicle d'activitats amb el biblioconcert Estellés a cau d'orella, un esdeveniment íntim dedicat a l'obra del poeta.

A les 19.30 h, a la Biblioteca.

Amb aquesta programació, l’Ajuntament de Dénia vol contribuir a què Vicent Andrés Estellés perdure com a gran exponent de la cultura valenciana.

Dénia celebra l’aniversari de Vicent Andrés Estellés, el 4 de setembre, amb el descobriment ...
Dénia celebra l’aniversari de Vicent Andrés Estellés, el 4 de setembre, amb el descobriment ...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina