Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Presentació del D*na Festival a Dénia

Este matí ha tingut lloc el primer acte de presentació de la sèptima edició del D*na Festival en el restaurant Pont Sec de Dénia, amb la presència del secretari autonòmic de Turisme, José Manuel Camarero, i l'alcalde de la ciutat, Vicent Grimalt.

 

Durant la seua intervenció, Grimalt ha destacat que el D*na Festival és “un dels esdeveniments més grans i exitosos que tenim a Dénia, s'ha convertit en una cita plenament consolidada i reconeguda, i és la major manifestació de la nostra prestigiosa gastronomia”.

 

Per part seua, Camarero ha reiterat el suport de la Generalitat Valenciana a l'esdeveniment i ha recordat que “no és casualitat que el 25% dels turistes que venen a gaudir de la Comunitat Valenciana ens trien precisament per la gastronomia i volen gaudir d'eixos productes elaborats de manera magnífica i de la nostra hospitalitat i bon servici”.

 

A continuació, el director creatiu de Quique Dacosta Restaurant, Juanfra Valiente, l'agricultora local, Verónica Cortés, i Reme Cerdá, gerent de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme Marina Alta (AEHTMA), han compartit un nutritiu diàleg per a abordar la relació entre l'horta i la cuina, defenent la importància dels dos espais per al desenvolupament d'una cultura gastronòmica pròpia.

 

Cortés ha comentat el valor del producte que s'elabora en les terres de la comarca i la labor de conscienciació que realitzen els agricultors cap al consumidor, alhora que ha demanat també el suport de la restauració, “promovent i utilitzant productes locals en les seues cartes”, i de l'administració, “fent campanyes de divulgació i de promoció perquè es consumisca més el producte local, que té molts beneficis”.

 

Durant la xarrada, Juanfra Valiente ha incidit en què la conversa amb el productor és “imprescindible”, tant per a aconseguir el producte que es necessita en el restaurant com des del punt de vista de la creativitat, “perquè ens descobrisquen nous productes, ja que la manera d'utilitzar l'agricultura en la cuina ha canviat molt i s'usen les fulles, les flors, les arrels... pel que eixa comunicació és molt important”.

 

A més, en parlar sobre el valor del producte de qualitat i proximitat, Reme Cerdà ha recordat que, precisament, “esdeveniments com a D*na tracten d'acostar l'esforç que fan les persones en el camp i en la mar perquè el producte arribe a la cuina”.

 

 

La pedra angular de la campanya és un vídeo que mostra la col·laboració de Quique Dacosta amb productores i artesanes locals per a donar vida al plat que el xef tres estreles Michelin mai ha cuinat: una vaixella elaborada amb autèntica terra de les hortes de la Marina Alta i que simbolitza les històries dels agricultors locals, utilitzant la ceràmica per a unir a la terra amb la cuina.

 

Sobre eixa singular vaixella, Dacosta ha cuinat una sèrie de receptes especials que homenatgen el camp i a les persones que hi posen el seu treball, enregistrant tot el procés en l'audiovisual que s'ha presentat este matí (enllaç al vídeo de la campanya).

Vaixella creada amb terra de l'hora de la Marina Alta

Presentació del D*na Festival a Dénia

Presentació del D*na Festival a Dénia

Altres notícies

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina