Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

El ‘fals frànkfurt’ del Redolí, primer premi de la XXV Ruta de Tapes Dénia

L'adaptació del frànkfurt que va idear el restaurant El Redolí (c. Loreto, 16) per a la 25a Ruta de Tapes Dénia -un fartó farcit de polp a la gallega i allioli negre amb albergínia a la flama- ha obtingut el premi a la millor tapa d'esta edició per votació del públic.

 

El responsable del local, Iván Penev, ha arreplegat la placa commemorativa del premi, que entrega GuiaME Comunicació com a entitat organitzadora. Se li ha obsequiat també amb un dinar o sopar degustació en el restaurant Mena, una barbacoa de sobretaula Ofyr Tabl’O per cortesia de Fuego Difusión i un lot de productes Cidoncha per valor de 100 euros.

 

El segon classificat ha sigut el restaurant Tempura (c. Diana, 4) amb la seua tapa “Dels Apenins als Andes”, un llapingacho (plat típic i originari de l'Equador) d'ossobuco amb raïm caramel·litzat i salsa de maní. El director de GuiaME, Manolo Martí, ha entregat al seu propietari, Javier Montiel, i al seu equip una placa commemorativa i el premi d'un sopar, nit d'hotel i desdejuni a l'hotel La Font d’Alcalà, en Alcalà de la Jovada.

 

El lliurament de premis s'ha celebrat este migdia a la Sala de Plens de l'ajuntament, amb la participació, a més de Manolo Martí, de l'alcalde i regidor de Turisme, Vicent Grimalt, i la gerent d'AEHTMA, Reme Cerdà. També d'Iván Ivars, de Fuego Difusión, i Jorge Rodríguez, d'hostelBe, empreses patrocinadores de la Ruta.

 

L'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Marina Alta (AEHTMA) atorga dos premis a criteri d'un jurat especialitzat. En esta edició, el primer premi AEHTMA, dotat amb una placa commemorativa i una experiència gastronòmica a Dénia per a dos persones, ha sigut per al restaurant Místico (plaça del Convent, 6), pel seu “Cruixent de mar”. El segon premi, dotat amb una placa commemorativa, ha recaigut en el restaurant Benito (c. La Mar, 11) per la seua tapa “Ravioli Benito”.

 

L'alcalde ha entregat la placa commemorativa de Turisme Dénia a la millor tapa elaborada amb producte autòcton a Casa Benjamín (c. Ramón y Cajal, 14), que va concursar amb el plat “Tonyina i salmorra al safrà”.

 

Amb esta tapa, Casa Benjamín ha aconseguit també el premi a la creativitat i la millor presentació que patrocina hostelBe, empresa de subministraments hotelers. El premi consistix en un bo de 300 euros a consumir en qualsevol dels establiments d'hostelBE.

 

Iván Segovia, premi especial

 

Com en anteriors edicions, GuiaME lliura un premi especial als locals que col·laboren amb la Ruta des dels seus inicis, dotat amb 200 euros en metàl·lic. En esta ocasió, el premi ha recaigut en Iván Segovia, del restaurant La Cova Tallà.

 

Manolo Martí ha destacat d'este restaurador, a més de la seua professionalitat, “la seua enorme positivitat, fins i tot en els moments més difícils, com aquelles rutes que vam celebrar en temps de pandèmia, on no va deixar de compartir bons consells i demostrar el seu suport incondicional a este esdeveniment”.

 

“Iván és, sens dubte, un gran professional i, sobretot, una gran persona. Sempre ens sorprén amb tapes d'una qualitat increïble, fetes amb carinyo, creativitat i eixe toc que només ell sap donar”, ha assenyalat el director de GuiaME. Motius, tots ells, que li han fet mereixedor d'esta distinció.

 

Sorteig entre els ruteros

 

A continuació, s'ha procedit al sorteig de premis per als participants de la 25a Ruta que hagen puntuat, almenys, 15 tapes en el passaport.

 

El resultat del sorteig és el següent:

 

  • Guanyador d'un sopar de tapeig per a dos persones en el restaurant El Redolí (1r classificat): Joan Grasas Alsina

 

  • Guanyador d'un sopar de tapeig per a dos persones en el restaurant Tempura: (2n classificat): Lams Lieve

 

  • Guanyadora d'un sopar de tapeig per a dos persones en el restaurant Místico (guanyador del 1r premi AEHTMA): Mª Teresa García Robles

 

  • Guanyador d'un sopar de tapeig per a dos persones en el restaurant Casa Benjamín (guanyador del premi Turisme Dénia): Raina Lea Hahn.

 

 

Premi Portal de la Marina

 

La Ruta premia també als ruteros que més tapes han puntuat a través de l'app Rutappa. El premi està patrocinat pel centre comercial Portal de la Marina i consistix en una targeta regal per valor de 500 euros per a compres en els locals del centre comercial.

 

La guanyadora del sorteig de la targeta regal d'esta edició ha sigut Ksenia Nilus, natural de Moscou, establida a Dénia des de fa uns anys i bona aficionada a la ruta de la tapa.

 

La Ruta de Tapes de Dénia celebrarà la 26a edició a l'octubre de 2025.

Els premiats amb organitzadors i patrocinadors
Iván Segovia, premi especial
Guanyadora del premi Rutappa

Altres notícies

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina