Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Platges tanca la temporada d’estiu amb un balanç positiu del servei de bany assistit i les campanyes de conscienciació

Des de socorrisme s’han atés 971 incidències i s’han produït 48 rescats.

Acabada la temporada de bany, l’empresa concessionària en matèria de Socorrisme i Vigilància de platges fa balanç de la temporada destacant la promoció de l’accessibilitat i les activitats de conscienciació.

 

Accessibilitat al bany

Les platges de Dénia tenen el compromís de posar a disposició dels banyistes tots els recursos necessaris per a promoure la integració. Des de fa anys, es brinden serveis per assegurar que els usuaris amb mobilitat reduïda puguen gaudir de la platja. Les eines que s’han emprat inclouen cadires i closes amfíbies, andadors i material de flotació; a més de comptar amb personal qualificat.

 

L’organització ressenya que l’assistència va ser major a l’esperada, superant en 85 banys assistits l’estimació per a la temporada alta (juliol i agost). En total, la prestació d’aquest servei en la temporada 2022 ha ascendit un 12% respecte a anteriors temporades.

 

El perfil més present en aquesta iniciativa han estat els homes d’entre 70 i 79 anys. Entre les dones l’edat més comuna de les assistents és dels 60 als 69 anys.

 

Dades de rescats i assistències

Les actuacions totals dels socorristes han sigut 971 entre juny a setembre. Les intervencions inclouen des de picadures de medusa o de peix aranya de roca i ferides lleus (la majoria dels casos) a contusions o insolacions (les menys comunes). Eulen destaca que només en 32 ocasions s’ha requerit atenció hospitalària, sent majoritàriament casos d’arrítmia, contusió, lipotímia,  luxació i esquinç. La majoria de les assistències de primers auxilis es concentren entre les 11 i les 14 hores, i l’edat en la qual s’han atés més incidències és la franja entre els 10 i els 19, tant en xiquet com en xics.

 

Paral·lelament, s’han realitzat 48 rescats a les huit platges de Dénia, els quals s’han produït majoritàriament entre les 17 i les 19 hores. En els rescats els usuaris més comuns, tant dones com homes, tenen una edat entre 10 i 19 anys. També s’ha produït un gran repunt entre els homes entre els 40 i els 49 anys.

 

Activitats per a la conscienciació

Paral·lelament, l’Ajuntament de Dénia, Eulen i la Fundació Oceanogràfic han estat plantejant iniciatives per conscienciar la població sobre la importància de cuidar l’ecosistema marí.

 

El 16 de setembre, els escolars dels col·legis públics de Dénia van assistir a la solta d’una tortuga en la platja de Punta del Raset, a més de col·laborar en la neteja de la costa.

 

A mitjans de novembre, el 15, va tindre lloc la jornada de neteja submarina Barriendo mares, amb la col·laboració de l’associació Eucrante. A més, voluntaris ciutadans van realitzar una batuda per les costes. Al finalitzar l’acte, l’organització va repartir unes graneres produïdes amb plàstic recuperat en passades edicions i l’artista Rafa Cheli va inaugurar una escultura feta amb ferralla també provinent de les deixalles recuperades en edicions anteriors.

 

El mateix dia es va celebrar una fira mediambiental per a donar a conéixer el medi marí a la població deniera enfront de l’aparcament de terra del Raset.

 

Fira mediambiental del 15 de novembre
Neteja submarina del port
Solta de tortuga a la platja del Raset

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina