Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia participa en l'assemblea general de Saborea España celebrada a FITUR

El pla de treball de l'associació per a 2023, amb un pressupost superior a 1,4 milions d'euros, inclou accions com l'ampliació de les rutes gastronòmiques o una nova edició del Dia Mundial de la Tapa

La plataforma de turisme gastronòmic Saborea España, a la qual pertany Dénia, ha sigut present en la Fira Internacional del Turisme FITUR, on ha celebrat la primera assemblea general ordinària d'enguany.

 

L'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, va assistir a la convocatòria, en la qual es va presentar el pla d'acció per al 2023 i es va repassar el treball realitzat en 2022. Van participar en la sessió la nova presidenta de Saborea España, la xef Susi Díaz; José Luis Yzuel i Emilio Gallego, president i secretari d'Hostelería de España, respectivament; Juan Manuel Guimeráns, vicepresident de l'Associació Espanyola de destins per a la promoció del turisme gastronòmic i Amelia Rico, tresorera de Saborea España.

 

Reforç del sector primari

 

El pla de treball de Saborea España 2023 està dissenyat amb l'objectiu de continuar avançant en la consolidació de la gastronomia com un dels principals reclams turístics d'España. Enguany amb una especial atenció a potenciar el sector primari. També s'ha presentat una nova edició del Dia Mundial de la Tapa i l'ampliació de les Rutes Gastronòmiques.

 

Durant l'assemblea es van repassar també les principals accions promocionals dutes a terme en 2022, on les col·laboracions internacionals de Saborea España, de la mà de Turespaña, han tingut un paper rellevant: presència a Dubai, en el Bundestag i l'acció Taste of Dublín, que va resultar tot un èxit. La valoració va ser molt satisfactòria, segons va expressar el convidat especial a l'assemblea, Rubén López Pulido, director de l'oficina de Turisme d'España a Dublín, i es planteja repetir enguany l'acció ampliant el nombre de destins implicats.

 

La valoració de l'exercici 2022 ha sigut “positiva”, entre altres qüestions, per consolidar la celebració del Dia Mundial de la Tapa, tant en l'àmbit nacional com internacional; incidir en la presència de Saborea España en les destinacions de la xarxa amb accions de suport i intercanvi i consolidar la sostenibilitat com a eix estratègic de millora de competitivitat de l'associació.

 

De manera paral·lela, Saborea España continuarà durant el present any amb la seua tasca de promoció internacional a través de presentacions i accions comercials en els seus mercats prioritaris.

 

Turisme LGTBIQ+

 

Dins de l'agenda de FITUR s'ha inclòs el turisme LGTBIQ+. L'alcalde i regidor de Turisme de Dénia, Vicent Grimalt, va assistir en el transcurs de la fira a l'acte de signatura de declaració d'intencions entre la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, i l'empresa Queer Destinations amb l'objectiu de tindre una primera presa de contacte amb aquest producte turístic.

 

L'objectiu del Consistori és ampliar el coneixement en aquest camp per a potenciar Dénia com a destinació LGBTIQ+friendly –respectuosa amb la comunitat LGTBIQ+-. Ja estava plantejada una reunió amb l'empresa i que l'equip de Turisme Dénia reba formació en la matèria.

 

El turisme LGTBIQ+ cerca crear espais segurs per a la comunitat, per a possibilitar l'oci segur i respectuós. Un dels requisits clau per obtindre el segell de qualitat expedit per Queer Destinations és la materialització de polítiques d'igualtat.

Dénia participa en l'assemblea general de Saborea España celebrada a FITUR

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina