Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia rep la visita de la ministra de Turisme en el segon dia de Madrid Fusió

Per a començar la segona jornada de Madrid Fusió, l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, ha rebut al director general d'Indústria Alimentària la Generalitat Valenciana, José Miguel Herrero, a les 11 hores, en l'estand de Dénia en el congrés. No ha sigut l'única trobada del matí, ja que la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha visitat l'estand de la ciutat. Totes dues visites serviran perquè Maroto i Herrero coneguen els productes deniers i la seua oferta de turisme gastronòmic.

El pla del matí incloïa la xarrada ‘Els sabors de la mar’ entorn del món pesquer com a generador d'interés turístic gastronòmic. En aquesta han intervingut, a més de l'alcalde de Dénia, les ciutats de Cambrils, amb la gerent de la confraria de pescadors, Claudia Masdeu, i Cullera, amb el president de l'Associació Club de productes gastronòmics Artesans de l'arròs, José Palacios López.

A la vesprada, la cuinera de la Xerna de la Mar, Belén Escrivà, i el seu ajudant, Alfonso Cabrera, prepararan una tapa consistent en un figatell de sépia per a la seua degustació en l'estand de Dénia per part de les visites institucionals. D'altra banda, per als amants del vi, està previst que tinga lloc un tast de carnot amb el títol ‘Licor Carnot, el tradicional aperitiu de Dénia, d'ara i sempre’, a càrrec de Antonio Fornés.

Grimalt també participarà aquesta vesprada en una taula d'alcaldes i regidors, coordinada per María Durán, representant de comunicació d'Hostaleria d'Espanya, al costat del regidor de Turisme de València, Emiliano García; l'alcalde de Logronyo, Pablo Hermoso; l'alcaldessa de Segòvia, Clara Martín; la regidora de Turisme de Valladolid, Ana María Redondo; el regidor de Turisme de Sevilla, Francisco Javier Páez; l'alcalde de Cullera, Jordi Mayor; la regidora de Turisme de Cambrils, Yolanda Burgos; la vicealcaldessa de Saragossa, Sara Fernández; i la consellera de Promoció Econòmica de la Palma, Raquel Díaz. Aquesta es podrà seguir mitjançant la retransmissió en directe en la pàgina web i xarxes socials de Ràdio Nacional Espanya.

Dins de l'aula de tapes, s'elaboraran els tradicionals pastissets de moniato, acompanyats de vi dolç del celler Els Frese de Jesús Pobre. El preparat del plat i l'explicació de la seua elaboració correrà a compte d'Escrivà i Cabrera.

A més, dins del projecte ‘Viu la posidònia’, s'oferirà al públic un debat-col·loqui sobre les bondats de la planta posidònia com a fons de nutrients per a fauna i flora marina i la seua repercussió en les espècies marines que arriben a la taula i són base de la nostra gastronomia. Com a participants en el debat estaran el cuiner amb una estrela Michelin i dos sols Repsol José Manuel López, del restaurant denier Peix i Brases, i representants de les confraries pesqueres de Cambrils i Eivissa.
 

La ministra Reyes Maroto amb  Susi Díaz, presidenta d'Hostaleria d'Espanya, i l'...
La cuinera Belén Escrivà
L'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, entrega un plat fet amb posidònia a la ministra Reye...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina