Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

El ple aprova unànimement la bonificació de l'ICIO en les obres del Convent de les Agustines i el Conservatori Tenor Cortis

El ple ordinari de març, celebrat ahir, va aprovar per unanimitat la bonificació de l'impost ICIO en les obres de reparació i pintura de les façanes exteriors de l'Església del Convent de La nostra Senyora de Loreto i les de reparació del conservatori professional de música Tenor Cortis.

 
Totes dues obres, segons el parer de la Corporació, tenen la consideració d'obres d'especial interés i utilitat municipal, atés que el Convent de les Agustines es troba en el catàleg del Patrimoni Cultural Valencià i, per part seua, el Conservatori Tenor Cortis es tracta d'una edifici dotacional educatiu, és per això que, conforme l'ordenança reguladora d'aquest impost, els correspon una bonificació del 40% i del 65%, respectivament.
 

Reconeixement extrajudicial de crèdit i modificació de crèdit
 
També s'ha aprovat per unanimitat un reconeixement extrajudicial de crèdit de 190.945 euros per al pagament de factures de l'exercici 2022 reconegudes en 2023. La partida eixirà del romanent de tresoreria.
 
Per un altre comunicat, per majoria simple, amb les abstencions de Gent de Dénia i PP, ha sigut acordada per la Corporació municipal una modificació de crèdit. La mateixa destinarà de 2.057.789 euros del romanent de tresoreria al pagament de diverses sentències urbanístiques (1.680.286 euros), una aportació al pacte d'Estat contra la violència de gènere 2023 (42.280 euros), una partida per al Consorci de Bombers (35.223 euros) i estudis tècnics del departament d'Urbanisme (300.000 euros). Al que se suma una segona partida de 81.988 euros que es destinarà a despeses de mobiliari de Governació (2.244,55 euros), mobiliari i maquinària per a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania (900 i 1.100 euros, respectivament), un aire condicionat per al Parc Mòbil (1.969,15 euros), mobiliari urbà de parcs i jardins (40.000 euros) i mobiliari urbà platges (30.000 euros). En total, es destinaran 2.139.777 euros.
 
 
Vehicles elèctrics
 
Paral·lelament, s'ha donat llum verda per unanimitat al subministrament de quatre cotxes elèctrics al departament de Medi Ambient, en règim de lloguer amb opció a compra o rènting. S'inicia així un expedient de contractació amb un preu per al primer lot de 33.520 euros, del segon amb 28.900, el tercer amb 25.400 i el quart amb 22.990 euros.

 

Liquidació del pressupost de 2022

 

També es va aprovar unànimement el tancament dels pressupostos de 2022. Les finances municipals tanquen amb un romanent de 26 milions d'euros i un deute de 18,8 milions d'euros. El mateix presenta un superàvit en el seu resultat de 15,1 milions d'euros.

 

Carrer de les Tretze Roses

Aprovat per majoria simple, amb les abstencions de Gent de Dénia i PP i el no de Ciutadans, el nom de l'actual avinguda Diagonal de l'EATIM de Jesús Pobre passarà a portar el nom de carrer de les Tretze Roses.

 

Moció per al canvi d'ubicació del CIFP Gent de Mar

 

També ha passat per ple una moció impulsada pel grup polític Gent de Dénia per a la modificació de la ubicació del futur centre integrat de Formació Professional Gent de Mar. Els signants del text adverteixen que “no creuen que la localització triada [l'actual pàrquin de la zona del Raset en el port de Dénia] siga un lloc idoni per a fer una edificació d'aqueixa naturalesa”. La moció proposa l'estudi d'altres ubicacions possibles per a situar els estudis de Formació Professional i “no embrutar la façana marítima”.

 

La moció no ha sigut aprovada per ple pel vot en contra de PSOE i Compromís; per part seua, Gent de Dénia, PP i Ciutadans van votar afirmativament.

 

Moció per a l'adhesió a l'estratègia del Sistema Nacional de Salut (SNS)

 

En la sessió també s'ha acordat per unanimitat donar llum verda a la moció impulsada pel Regidoria de Sanitat del Ajuntament de Dénia per a l'adhesió a l'estratègia de promoció de la salut i la prevenció del Sistema Nacional de Salut (SNS). El document té com a fi “la promoció de la salut i la prevenció amb l'objectiu de guanyar anys de vida en bona salut i lliure de discapacitat”, per això, pretén:

 

•    Facilitar informació mitjançant recomanacions perquè totes les persones puguen desenvolupar estils de vida saludables, dins del conegut com a “consell integral en estils de vida saludables”; a més d'establir un règim de col·laboració entre municipis de recursos sanitaris i educatius, entre altres. 


•    Centrar l'atenció en la població infantil, abans del naixement i en l'època de lactància, i en la població adulta.


•    Per a les persones majors de 70 anys, se'ls dissenyaran plans de seguiment individualitzats per a la prevenció i millora de la salut, tenint en compte la seua especial situació de vulnerabilitat i risc. Sent un dels objectius primordials que els majors conserven el major percentatge d'autonomia.

 

Moció per a la millora dels serveis de cita prèvia

 

Impulsada pel grup polític Gent de Dénia, s'ha votat unànimement a favor de la moció per a sol·licitar a diversos organismes oficials la millora dels serveis de cita prèvia per a la ciutadania, amb especial èmfasi a la gent gran i les persones amb diversitat funcional. La moció, segons l'exposat en el text, pretén atallar la reducció dels serveis d'atenció, agreujats per la digitalització i la pandèmia, la qual cosa incorre en la coneguda com a bretxa digital. Es posa l'exemple de les cites prèvies en l'INSS, el SEPE o el Ministeri de l'Interior. 

 

Conveni de pràctiques formatives

 

S'ha aprovar també de manera unànime l'acord per a la realització de pràctiques formatives per a estudiants entre l'Ajuntament i la Universitat Catòlica de València Sant Vicent Màrtir.

 

Igualment, s'ha aprovat per unanimitat la signatura d'un conveni de pràctiques amb el centre integrat públic de formació professional Vall d'Elda.
 

Imatge d'arxiu del ple de Dénia

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina