Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia estrena les primeres bateries de contenidors que inclouen la matèria orgànica

El servei de recollida de fem porta a porta va començar el 20 de març; parella a aquesta iniciativa es trobava la instal·lació de contenidors per a depositar la matèria orgànica. Amb aquesta instal·lació de nous contenidors s'afig el d'aquesta matèria; el mateix roman tancat amb un sistema digital per al qual es precisa una targeta, les quals es poden recollir en l'oficina d'atenció ciutadana de l'empresa concessionària (avinguda Marquesat, 5) i en les carpes mòbils que s'instal·laran en diferents punts per a explicar el funcionament de la iniciativa, com ha explicat la regidora de Transició Ecològica, Maite Pérez Conejero. L'edil anima a la ciutadania a sumar-se a les 379 persones que hui dia han sol·licitat la seua targeta per a fer ús del contenidor orgànic.

 

L'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, ha destacat la importància de la instal·lació primera bateria de contenidors i els vehicles adaptats per a la recollida amb el nou sistema. Grimalt ha afirmat que aquest pas “marcarà un abans i un després en tot el que representa a la neteja urbana i la de l'extraradi en Trencades, Montgó, les Marines, Jesús Pobre i la Xara”.

 

Tots dos membres de la Corporació han destacat les diferències entre aquests contenidors i els anteriors; Grimalt ha apuntat al benefici de no haver d'alçar les tapes d'aquests, mentre que Pérez Conejero, destaca la seua major grandària, la seua accessibilitat i el material del qual estan fets, “un ferro amb el qual no es mouran i són més resistents”. De la mateixa forma, tots dos han disculpat el retard en la seua instal·lació.

 

Porta a porta

 

D'altra banda, ja es coneixen dades de la campanya ‘Porta a porta’ impulsada inicialment en els barris de Baix la Mar i Roques i en Jesús Pobre. En els barris 170 cases s'han sumat, mentre que en l'EATIM de Jesús Pobre els habitatges adherits al programa de recollida han sigut fins al moment 238; a tot el veïnat participant se li han donat poals i bosses especials. 

 

A més, la regidora ha comentat que es repartiran compostadores per als ciutadans que visquen en el camp i desitgen “fer la seua pròpia matèria orgànica i no haver d'emprar els contenidors”.
 

Dénia estrena les primeres bateries de contenidors que inclouen la matèria orgànica
Cabina des de la qual es controla la recollida de fem
Targeta ciutadana per a l'ús dels contenidors de matèria orgànica

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina