L’esplanada del governador del Castell de Dénia i la plaça del Consell es van convertir un any més en punt de trobada entre artistes i espectadors. Concretament, 3.850 persones van gaudir de la música d’artistes de diversos registres i estils entre el 26 i el 30 de juliol, dies en els quals es va celebrar el XXXI festival Música al Castell.
En total, el cartell ha estat format per cinc actuacions amb una presència especial de la música tradicional. Als tres primers concerts al Castell –el d'Abraham Cupeiro & Vent A Zinc Septet, Pep Gimeno “Botifarra” i DePedro- es van registrar 800 espectadors per espectacle. Per altra banda, el dissabte 29, Rosario la Tremendita va reunir 453 persones; mentre que el diumenge 30 La Colleta del Verger va congregar al voltant de 1.000 espectadors en la plaça del Consell. Des del departament de Cultura avaluen les xifres molt positivament, apuntant a una consolidació de la ciutat i el festival com un referent cultural de l'estiu. A més, afirmen que la presència de públic de la Comunitat Valenciana i d’altres comunitats té un impacte econòmic important en la ciutat. Per tot açò, la regidoria confirma que ja es treballa en la següent edició del festival.
Si bé a l'origen Música al Castell se centrava en la música tradicional entesa en un sentit estricte, durant tres dècades el festival ha anat evolucionant al ritme dels temps i els canvis que s'han viscut en la manera d'interpretar i comprendre la música d'arrel. El programa d'aquesta edició ha sigut un clar reflex d'aquesta manera contemporània d'entendre la música popular, un dels segells distintius de Música al Castell.
Així, enguany s'ha pogut gaudir d'una programació variada que ha transitat des del més tradicional, com és el cas de Pep Gimeno “Botifarra” i la Colleta del Verger, fins a propostes més innovadores, com la de la cantaora flamenca Rosario la Tremendita, passant per la música indie de DePedro i incorporant músics singulars com Abraham Cupeiro, el qual convida en cadascun dels seus concerts a un viatge als orígens de la música a través de sons ancestrals.
Aquest cartell també és fidel reflex d'uns altres dels trets definitoris del festival: l'aposta, any rere any, per la música i els artistes valencians rellevants (enguany representada per “Botifarra”); també dedicar un espai als grups de La Marina, que estan fent un valuós treball de recuperació i difusió de la música tradicional (en aquesta edició, la Colleta del Verger).