Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

L'Ajuntament de Dénia organitza un programa de Lectura Oberta Gamificada dirigit a adolescents

El llibre triat per l'IVAJ és “Invisible” de l'autor Eloy Moreno

La regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Dénia s'ha sumat per segon any consecutiu al programa “SenseRostre”, un programa de Lectura Oberta Gamificada, organitzat per l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) Carnet Jove, i en col·laboració amb LEA Lectura Oberta. “SenseRostre” és un programa en forma de Club de lectura que permet potenciar la creativitat i la participació de les persones lectores de manera interactiva, mitjançant jocs mentals i jocs d'equip. El programa està dirigit a adolescents de 12 a 16 anys.

 

La Lectura Oberta Gamificada és una tècnica d'aprenentatge, que s'aplica en l'àmbit educatiu i que utilitza els jocs per a expandir la lectura. A través de diferents estratègies i accions, es realitzen activitats relacionades amb un llibre concret. D'esta manera, s'incentiva la participació de la persona lectora amb activitats socials, creatives i col·laboratives, totes elles sota la mecànica i dinàmica del joc. A través de la seua lectura, es poden crear oportunitats de reflexió sobre la capacitat de fer visibles a les persones que són invisibles, de mostrar a la persona que normalment hem ignorat, per a així denunciar l'assetjament i el bullying, lluitar contra la violència, en els diferents àmbits de la vida.

Invisible” de Eloy Moreno

Per a enguany, el llibre triat per l'IVAJ és “Invisible” de l'autor Eloy Moreno (Castelló, 1976). “Invisible”, quarta novel·la publicada per Eloy Moreno, tracta el tema de la violència i de l'assetjament escolar i compte la història d'un xiquet seriós i estudiós, víctima de les agressions d'un company de classe. L'actitud indiferent dels seus professors i companys enfront de l'assetjament que pateix el xiquet, acaba per convéncer-li que s'ha tornat invisible.

 

A través del joc, la persona lectora es convertirà en el protagonista de la història, amb una Escape Room. Els adolescents que s'animen a participar en el programa es convertiran en protagonistes del llibre triat, compartint reptes, aventures i preocupacions amb els personatges de “Invisible” a mesura que van avançant en la lectura del llibre.

Escape Room i Lectura Oberta

Dilluns passat 6 de novembre, la regidoria de Joventut va organitzar la primera Lectura Oberta Gamificada a la Biblioteca de Dénia. Dotze adolescents van tindre l'oportunitat de participar en una Escape Room relacionada amb la Lectura Oberta del llibre “Invisible”. En l'activitat, “El Cau del Drac”, els adolescents van haver de superar cinc desafiaments, resolent pistes i enigmes que els van portar a reflexionar i a dissertar sobre les diferents emocions que es viuen en situacions d'assetjament, violència i bullying.

Amb el programa “SenseRostre”, es poden crear oportunitats de reflexió, a través de la lectura, sobre la capacitat de fer visibles a les persones que són invisibles, de mostrar a la persona que normalment hem ignorat, per a així denunciar l'assetjament i el bullying, lluitar contra la violència, en els diferents àmbits de la vida.

 

La regidoria de Joventut organitzarà altres activitats de lectura participativa entorn al llibre “Invisible” al llarg del curs escolar. A més, es duran a terme unes altres Escape Room per a incentivar que els adolescents lligen en comunitat, i connecten a través de la lectura, i d'esta manera incentiven l'intercanvi d'idees. Les següents Lectures Obertes Ludificades tindran lloc en l'IES Chabás i en el col·legi Alfa & Omega, en dates que ja es concretaran.

 

Des de la regidoria de Joventut conviden a totes les persones joves a inscriure's en este club de lectura participatiu, on a través d'estratègies lúdiques i mitjançant la ludificació, amb el programa “SenseRostre”, es potencien la creativitat i la participació activa de les persones lectores mitjançant el joc, i les destreses de lectura i les habilitats socials, creatives i col·laboratives, així com les competències transmèdia.

L'Ajuntament de Dénia organitza un programa de Lectura Oberta Gamificada dirigit a adole...
L'Ajuntament de Dénia organitza un programa de Lectura Oberta Gamificada dirigit a adole...
L'Ajuntament de Dénia organitza un programa de Lectura Oberta Gamificada dirigit a adole...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina