Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Revelades totes les novetats de les platges de Dénia per a la temporada estival de 2024

El regidor de Platges de l'Ajuntament de Dénia, Pepe Doménech, ha presentat este matí del dijous 23 de maig totes les novetats sobre els servicis que es prestaran a les platges de la ciutat durant la temporada d'estiu de 2024, des de l'1 de juny fins a l'1 d'octubre.

Doménech ha recordat que Dénia ha obtingut este any sis banderes blaves per a les seues platges. La ciutat reedita el distintiu per a les platges de Les Bovetes, Les Marines, Marineta Cassiana, els Molins i Punta del Raset i recupera la bandera blava per a les Deveses, que no va obtindre l'any passat per les obres de regeneració que s'estaven duent a terme.

Este estiu, serà de nou Eulen, l'empresa que assumisca el servici d'assistència sanitària, salvament, socorrisme, ajuda al bany adaptat i altres actuacions a les platges de Dénia, durant les dates indicades anteriorment, amb un horari d'11.00 hores a 19.00 hores al juny i setembre i de 10.30 hores a 20.00 hores al juliol i agost.

Servici de socorrisme de platges

Igual que en els dos estius anteriors, les platges de Dénia disposaran de huit llocs de salvament, distribuïts a les platges de les Rotes (zona del Trampolí), Marineta Cassiana, Punta del Raset, les Marines, les Bovetes, els Molins, Almadrava i les Deveses, i 21 torres de vigilància. L'equip de socorrisme estarà conformat per un total de 105 persones en els mesos de temporada alta (juliol i agost) i 60 persones al juny i setembre. Com a novetat, hi haurà una cadira de vigilància a la platja de les Deveses, a l'altura del carrer Riu Grande, i hi haurà una redistribució d'una cadira a la platja de les Rotes, la que estava a l'altura del restaurant Mena es col·locarà a l'altura del càmping Els Pins.

Enguany continuarà el servici de megafonia informativa que es va posar en marxa fa dos estius. L'horari serà de 10.30 a 12.30 hores i de 6 a 7 hores de la vesprada. Els missatges s'emetran este estiu, a més d'en castellà i valencià, com a novetat en anglés i francés, en els punts més concorreguts de les huit platges de la ciutat.

D'altra banda, la Cova Tallada comptarà amb una persona encarregada de la vigilància del 15 de juny al 31 de juliol, entre les 14.00 hores i les 20.00 hores, en col·laboració amb Parcs Naturals de Generalitat. A partir de l'1 d'agost, l'Ajuntament de Xàbia assumirà la vigilància.

El regidor de platges també ha puntualitzat que, des de el 1 de juny, la presència de gossos a les platges queda restringida a la de l'escullera nord i ha recordat la prohibició de fer foc la nit de Sant Joan. A més, ha comentat que es pot conéixer l'estat de les platges a temps real mitjançant l'aplicació mòbil Safe Beach.

Servici adaptat de bany

Un any més, l'Ajuntament de Dénia pretén facilitar el bany a les persones amb mobilitat reduïda El servici de bany adaptat es durà a terme a les platges de la Marineta Cassiana, Punta del Raset, les Marines (carrer de Mascarell) i les Bovetes (carrer de Passarell), des de el 1 de juliol al 31 d'agost, d'11.00 hores a 19.00 hores. El període del 15 al 30 de juny i de l'1 al 15 de setembre només es prestarà servici a la platja de Punta del Raset, d'11.00 a 19.00 hores.

Pepe Doménech ha indicat “que enguany com a novetat entraran en funcionament les noves grues per a transferència de persones a les platges accessibles de la Marineta Cassiana i el Raset”.

Servici de neteja de platges i abalisament

“La licitació del nou servici de la neteja i manteniment de les platges de Dénia, que continuarà gestionant Pavasal, el contracte de les quals està prorrogat fins a març de l'any que ve”, ha exposat l'edil, “es reactivarà al llarg del mes de juny, quan s'acabe la redacció del projecte d'execució d'una nova planta de tractament de posidònia i del magatzem de la maquinària que s'usarà per a prestar el servici.”

“La temporada alta de neteja i manteniment de platges començarà el pròxim 15 de juny i finalitzarà el 30 de setembre. Les platges es netejaran a la nit (de 0 a 8 hores), amb una plantilla de 26 persones en temporada alta i 7 persones en temporada baixa. Com a maquinària extra en temporada alta hi haurà un camió més, que se sumarà als dos que ja hi ha en contracte i una pala mixta més que treballarà des de l'1 de juliol fins al 31 d'agost”, ha revelat Doménech.

La nova planta de tractament de la posidònia i la nau de depòsit del material, estan valorades en 863.000 € i se situarà en la partida de l'Estanyó Nord, al carrer del Llac Maracaibo. La mitjana de posidònia que s'arreplega tots els anys és 1.000 tones.

Quant a l'abalisament, ja s'ha començat a instal·lar hui els 11 canals d'entrada i eixida d'embarcacions a les platges de les Rotes, la Marineta Cassiana, les Marines, les Bovetes, els Molins, l'Almadrava i les Deveses.

Biblioplatjas i educació ambiental

La biblioplatja, un altre dels servicis que l'Ajuntament de Dénia porta ja prestant diversos estius tindrà de nou les mateixes ubicacions, una a la platja de Les Marines i una altra a la platja de la Marineta Cassiana. La Biblioteca Pública Municipal col·labora aportant el mobiliari, el contingut de les casetes biblioteca i la formació del personal que les atendrà. La biblioplatja de la Marineta obrirà el 15 de juny i la de les Marines, l'1 de juliol. Ambdues estaran disponibles fins al 30 de setembre, i obriran tots els dies de la setmana, entre les 9.00 hores i les 14.00 hores i entre les 17.00 hores i les 20.00 hores.

Per al servici de les biblioteques a les platges es contractarà quatre persones, a través de Creama Dénia i de la Confederació de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (COCEMFE).

Quant a Educació Ambiental, Eulen s'ha d'encarregar de realitzar uns cursets i activitats de caràcter mediambiental en els col·legis abans que acabe el curs escolar. També, es realitzarà una activitat d'educació ambientes en la Fira d'Associacions i es comptarà amb la col·laboració de l'Oceanogràfic, que tindrà lloc el mes d'octubre.

Quiosquets, banys públics i vestuaris

Respecte als quiosquets de platja, Doménech ha indicat que “s'han adjudicat sis quioscos, tres d'ells amb cuina i altres tres sense cuina, a les platges d'Els Molins, les Bovetes, les Marines, Punta del Raset (2) i Marineta Cassiana. A més, s'ha adjudicat també un lot d'hamaques, un de patinets i el parc aquàtic. La resta ha quedat desert, i es tornarà a traure durant el mes de juny”. Com a millores, hi haurà un desfibril·lador i un panell mediambiental en cada quiosquet. Els panells mediambientals es col·locaran en els accessos a cada quiosc, i tindran informació sobre el corriolet o posidònia, depenent del tipus de platja. I com a mesures d'eficiència energètica, es permetrà la instal·lació de plaques solars en alguns quiosquets.

El regidor ha afegit que “l'autorització per a instal·lar elements a les platges la tenim a partir de l'1 de juliol, segons informe de la Conselleria de Medi Ambient, que avalua totes les platges com a naturals. Hem enviat un escrit perquè es rectifique este punt, ja que segons l'acord amb el Pativel (Pla d'Acció Territorial de la Infraestructura verda del Litoral de la Comunitat Valenciana), no totes les platges de Dénia són naturals, ja que la platja de la Marineta Cassiana i diversos trams de les platges de les Bovetes, de l'Almadrava, de les Marines i de les Deveses, són urbanes, i diversos dels quiosquets es podrien haver muntat a partir de l'1 de maig”.

Paral·lelament, s'instal·laran 17 banys públics a les platges de la ciutat, que estaran operatius durant tota la temporada de socorrisme. Hi haurà un bany públic adaptat en cada quiosquet de platja, un en cada posta sanitària, un a la platja d'Albarans, un altre en la Punta Negra i un altre a la platja de les Deveses. A més, es preveu invertir 18.000€ en dos vestuaris nous.

Inversions previstes

Pepe Doménech ha manifestat que “està previst invertir 15.000 euros (IVA inclòs) en nous panells de conducta a les platges de la Marineta Cassiana, i de l'Almadrava i en la reposició dels quals estaven en mal estat. A més, també és previsible invertir altres 7.000 € en la reparació de zona de formigó de la platja al costat del Pegolí, que estan pendent d'aprovació per Costas, igual que la sol·licitud per a emplenar d'arena la zona de platja de les Marines a l'altura del Blay Beach”.

Finalment, el regidor ha declarat que “s'han comprat dos noves escales per a la zona de bany de les Rotes per un valor de 1.500 €, i 500 metres de malla cinegètica per al corriolet en les dunes del segon regatxo i d'Albarans”.

 

Revelades totes les novetats de les platges de Dénia per a la temporada estival de 2024
Revelades totes les novetats de les platges de Dénia per a la temporada estival de 2024
Revelades totes les novetats de les platges de Dénia per a la temporada estival de 2024

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina