Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Programa de visites guiades al Castell i als museus de la ciutat per a l’estiu 2024

L’àrea d’Arqueologia i Museus de l’Ajuntament de Dénia ofereix per a l’estiu 2024 un programa de visites guiades al Castell i als museus de la ciutat “amb l’objectiu d’apropar la ciutadania al coneixement del nostre patrimoni, tan ric i tan ple de matisos ben palesos a les diferents propostes museogràfiques: Museu Etnològic, Museu del Joguet i Museu de la Mar”, explica el regidor de Cultura, Raúl García de la Reina. La programació es desenvoluparà de l’1 de juliol al 15 de setembre de 2024.

 

Oferta museogràfica

El Museu Etnològic presenta una selecció de la seua extensa col·lecció de camisetes de pansa, sota el títol Un embolcall entre exòtic i oníric: les camisetes de pansa, que es podrà visitar al vestíbul del museu (els dilluns, a les 11.30 hores, es realitzarà visita guiada) junt amb el quadre La Caritat, del pintor Domingo Llorens. La visita guiada Mirar un quadre permetrà conèixer amb profunditat aquesta magnífica obra del pintor denier (els dimecres, a les 11.30 hores).

 

El Museu dels Joguets acollirà una nova selecció de joguets relacionats amb la destresa i l’habilitat, mitjançant la presentació de diferents tipologies de tragaboles, tira-anelles, tir a diana... Les visites guiades se celebraran els dimarts, a les 11.30 hores.

 

Al Museu de la Mar es continuarà amb el Convivium. Un banquet a Dianium, una visita guiada en la qual s’aprofundirà en la vida quotidiana dels habitants de l’antiga ciutat romana, a través dels vasa escaria, la vaixella procedent de les més darreres intervencions arqueològiques. Es realitzarà els dijous, a les 11.30 hores.

 

Per a participar-hi en les visites guiades cal inscriure’s prèviament telefonant al 96 642 02 60, de dilluns a diumenge, entre les 10 i les 13 hores.

 

Descobrint el Castell

Durant l’estiu també s’organitzen diferents activitats per posar en relleu el Castell de la ciutat, Bé d’Interés Cultural. Una d’elles és el programa “Visiteu el Castell de nit”, que amplia, de l’1 de juliol al 15 de setembre, l’horari d’obertura del monument, de 20 a 0.00 hores, de dilluns a diumenge, per tal que els visitants puguen gaudir d’una passejada pel recinte mentre cau el sol i per la nit.

 

Esta obertura nocturna del Castell es complementa amb la visita guiada “De palau fortalesa  a palau renaixentista. L’evolució de les estructures palatines del Castell” que s’ofereix al públic de dimarts a dissabte, a les 20.30 hores.

 

Completa l’oferta estiuenca el programa de visites guiades “Descobrir el Castell”, que es poden gaudir dimarts, dimecres, dijous i dissabte, a les 11.30 hores i a les 19 hores, en llengua castellana; els divendres, a les 11.30 i a les 19 hores, en llengua valenciana; i de dilluns a divendres, a les 11.30 hores, en anglés. El punt d’encontre s’ha fixat al peu de la torre del Consell, enfront del quiosc de venda de tiquets.

 

Estes visites guiades es poden gaudir sense cap cost addicional a l’entrada.

Programa de visites guiades al Castell i als museus de la ciutat per a l’estiu 2024
Programa de visites guiades al Castell i als museus de la ciutat per a l’estiu 2024
Programa de visites guiades al Castell i als museus de la ciutat per a l’estiu 2024

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina