Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Acords del ple del mes de juliol

El ple ordinari del mes de juliol celebrat ahir en l'Ajuntament de Dénia va aprovar els punts següents:

 

Compte general de 2023: després de la seua aprovació inicial, es va exposar al públic durant un mes i, transcorregut este període sense que s'hagen presentat al·legacions, ahir es va aprovar definitivament amb els vots favorables del PSPV, Compromís, Vox i Gent de Dénia i l'abstenció del Partit Popular.

 

Es va dur a terme l'aprovació definitiva per majoria, amb els vots favorables de PSPV i Compromís, i l'abstenció de la resta de grups de la Corporació municipal, de la modificació de la plantilla pressupostària.

 

Es va acordar l'estimació del recurs de reposició contra l'aprovació de modificació de la Relació de Llocs de treball de 2024. Vots a favor de PSPV, Compromís i Vox i abstenció del Partit Popular i Gent de Dénia.

 

L'ampliació de les funcions de les entitats col·laboradores de l'administració municipal en la verificació de les actuacions urbanístiques (ECUVs) va ser aprovada per unanimitat. L'ampliació contempla la possibilitat que les ECUV emeten certificats tipus B, que acrediten que el projecte i la documentació tècnica presentats complixen amb la legislació urbanística i el planejament urbanístic aplicables. La finalitat de la mesura és “avançar en les millores d'agilitació i simplificació administratives en matèria de llicències i declaracions responsables urbanístiques, així com en matèria de disciplina urbanística”.

 

També es va acordar per majoria, amb els vots favorables de PSPV, Compromís, Partit Popular i Vox i la negativa de Gent de Dénia, l'aprovació inicial de la modificació de l'ordenança reguladora d'ocupació de via pública, duta a terme a instàncies de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Marina Alta (AEHTMA). La modificació al·ludix al carrer Loreto (possibilitat d'instal·lar ombres a les terrasses) i a la reordenació de l'ocupació a Fontanella i Ramón y Cajal. El text se sotmetrà a informació pública durant un termini de 30 dies hàbils per a la presentació de reclamacions i suggeriments.

 

El nomenament de ‘plaça de María Hervás Moncho’ a la nova plaça en construcció que ocupa el solar de l'antic ambulatori va ser aprovat per majoria amb els vots de PSPV, Compromís i Partit Popular i el vot en contra de Gent de Dénia i de Vox.

 

El ple de la Corporació va aprovar per unanimitat la moció de suport a la declaració de la Dansà de la Font de la Figuera com a festa d'interés turístic autonòmic, reconeixement que se sumarà als que ja té de festa d'interés turístic provincial (dones de 2017) i Bé de Rellevància Local (des de 2022).

 

Un altre dels punts debatuts ahir va ser la moció per a la reactivació de la lluita contra la violència de gènere en la Generalitat Valenciana. Van donar suport al punt PSPV i Compromís i van votar en contra Gent de Dénia, Vox i Partit Popular.

 

Els punts 12 i 13 de l'orde del dia van quedar finalment sobre la taula per decisió unànime de tots els grups polítics.

 

La moció de rebuig de la modificació de la Llei 21/2018, de 16 d'octubre, de Mancomunitats de la Comunitat Valenciana es va aprovar amb els vots favorables de PSPV, Compromís i Gent de Dénia i el vot en contra de Partit Popular i Vox.

 

Així mateix, es va aprovar per majoria amb el sí de PSPV i Compromís, l'abstenció de Gent de Dénia i el vot en contra de Partit Popular i Vox una moció sobre la formació en l'IVASPE (Institut Valencià de Seguretat Pública en els Emergències), en la qual se sol·licita a la Conselleria de Justícia de la Generalitat que restituïsca la formació i temari en matèria específica de violència de gènere, tant en continguts com en qualitat formativa en esta matèria, que impartix este organisme.

 

En l'apartat de les urgències es va aprovar per unanimitat desestimar el recurs de reposició interposat per la portaveu del grup municipal del Partit Popular contra la moció per a la retirada de l'avantprojecte de Llei d'Ordenació i Protecció de la Costa Valenciana que va aprovar el ple de l'ajuntament el passat 27 de juny, ja que l'informe del secretari accidental considera que la mateixa complix amb tots els requisits establits legalment.

Acords del ple del mes de juliol

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina