Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia commemora el Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia posant l'accent en la situació del col·lectiu trans

El 17 de maig es presenta la Unitat Eros de la Policia Local especialitzada en la lluita contra la discriminació sexual i els delictes d'odi

El regidor de Seguretat Ciutadana, Igualtat i Diversitat, Javier Scotto, ha presentat hui el programa d'activitats commemoratives del Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia, que se celebra el 17 de maig. El regidor ha afirmat que la celebració del 17M és “una efemèride necessària si tenim en compte les dades estadístiques de discriminació sexual i delictes d'odi tant a nivell nacional com autonòmic”. S'ha produït un increment del 40% de les denúncies per aquests delictes respecte a 2021 -ha afegit-, comptabilitzant-se 1.802 denúncies per delictes d'odi.

 

Existeix, a més, un factor afegit: el 90% de les agressions, insults i violències no es denuncia. Del percentatge de casos que sí que són notificats, dos terços o més són de persones trans i, segons ha revelat Scotto, “la meitat del total d'aquestes persones que denuncien, afirma que l'assistència rebuda no ha sigut adequada i demanen major protecció i seguretat per a les víctimes”.

 

Vistes les dades, el regidor conclou que “l'important és treballar en la prevenció, centrant-nos enguany en el col·lectiu trans per a denunciar la seua situació actual i la problemàtica a la qual s'enfronta diàriament, però posant l'accent en la infància i l'adolescència trans, en el seu necessari desenvolupament exempt d'oci i en el treball coordinat de les seues famílies, els centres educatius i els serveis municipals”.

 

El programa dissenyat per Igualtat i Diversitat integra activitats educatives i culturals que acosten al debat i la reflexió. D'abril a juny s'imparteixen en els centres de secundària de la ciutat tallers d'educació sexual i models coeducatius. El divendres 13 de maig, a les 17.30 hores, a la Biblioteca Pública, la companyia Risopa Teatre representarà l'obra de teatre infantil El barri de colors.

 

El dilluns 16 de maig, una figura clau en la visibilització del col·lectiu trans i la seua lluita, la primera diputada trans de la democràcia espanyola, Carla Antonelli, visitarà Dénia per a participar en un conversatori sobre drets trans programat a les 18.30 hores, a la Biblioteca Pública.

 

 

Eixa vesprada, a les 20 hores, a la Casa de la Marquesa Valero de Palma, s'inaugura l'exposició fotogràfica “Transcuba”, de Paolo Titolo, comissariada per l'associació ALGTB Benidorm, la presidenta de la qual, Chelo Oliva, ha acompanyat hui Scotto en la presentació del programa del Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia.

 

El 17 de maig es presentarà a l'Ajuntament de Dénia la nova Unitat Eros de la Policia Local per a la lluita contra la discriminació sexual i els delictes d'odi, “que marcarà un punt d'inflexió en l'assistència a les víctimes”, ha assenyalat Scotto, i se celebrarà l'acte commemoratiu del Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia.

 

La programació continua el dia 18, amb la presentació de la publicació del I Pla de diversitat sexual de Dénia, la Xara i Jesús Pobre, a la Biblioteca Municipal a les 18 hores. Es tracta d'una edició il·lustrada amb obra de On the wall.

 

I per a concloure, els dies 18 i 19 de maig, per a l'alumnat de secundària, es representarà una obra sobre la figura i obra de Federico García Lorca, “Amor fosc (sonets)”, un treball de Viridiana, Centre de Producció Teatral.

Dénia commemora el Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia posant l'accent en la situaci...
Dénia commemora el Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia posant l'accent en la situaci...
Dénia commemora el Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia posant l'accent en la situaci...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina