Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

El programa Servei Responsable de promoció d’un oci segur i de qualitat a Dénia augmenta el nombre d’establiments i professionals de l’hostaleria implicats

Hui s'han lliurat, a la Biblioteca de Dénia, els certificats a les persones i locals d'hostaleria participants en el programa "Servei responsable", promogut per la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA) de l’Ajuntament de Dénia, dins del Pla Nacional sobre Drogues del Ministeri de Sanitat. L’alcalde, Vicent Grimalt, la regidora de Prevenció d’Addiccions, Melani Ivars, la secretària general d’AEHTMA, Reme Cerdà i Libe Mariscal, representants d’Hazkunde Prevenció, entitat que s’encarrega del desenvolupament del programa a Dénia, han lliurat 28 certificats a les persones participants en el taller formatiu del programa celebrat a la seu d’AEHTMA el mes de novembre passat i 12 distintius als nous locals adherits al circuit d’oci de qualitat.

 

Amb esta nova remesa, el programa Servei Responsable a Dénia té a dia de hui:

 

  • 89 persones de l'hostaleria que han rebut formació
  • 36 locals adherits al programa
  • 70 alumnes de cicles formatius en hostaleria i restauració del CIPFP de Dénia (Cuina i Gastronomia, Direcció de cuina i Serveis en restauració), amb previsió de formar més alumnat en les sessions previstes a principis del mes de maig.
  • 20 professionals formats en la formació de formadors per poder implementar el programa.

 

Abans de començar el lliurament de distintius, s’ha presentat al públic el vídeo promocional que s’ha elaborat a Dénia, amb la col·laboració de Hazkunde, per a donar a conèixer el programa Servei Responsable a través dels testimonis de persones implicades: la gerent d’AEHTMA, el personal tècnic de la UPCCA, la responsable dels cicles formatius en hostaleria i restauració del CIPFP de Dénia i alguns alumnes, així com professionals de l’hostaleria local. El vídeo estarà disponible en breu al canal Youtube de l’Ajuntament de Dénia.

 

I una altra novetat a la qual s’ha donat difusió en l’acte de hui: la pàgina web del programa Servei Responsable, en què apareix la ciutat de Dénia i es relacionen, geolocalitzant-los, tots els establiments adherits i oferint, a més, informació i recursos sobre el programa (https://servicioresponsable.org/loc/denia/).

 

El programa Servei Responsable promou un oci segur, responsable i de qualitat i fomenta i posa en valor també el paper que pot tindre el personal d’hostaleria –siga responsable o empleat- com a ‘agent de salut’, ha comentat la regidora Melani Ivars. La formació realitzada proporciona coneixements i pautes d'actuació davant la clientela, tant per a previndre com per a intervindre amb les persones sota els efectes de l'alcohol i altres drogues.

 

Ivars ha recordat i agraït a l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme Dénia - Marina Alta (AEHTMA) la col·laboració en el desenvolupament del programa a Dénia, on es treballa la implantació des de l’any 2014.

 

La regidora ha parlat també dels resultats de l’avaluació del programa que es va realitzar a 2021 a Dénia i que mostren, entre unes altres conclusions “que s'està aconseguint l'objectiu de facilitar la reducció de riscos associats al consum d'alcohol i altres drogues a través de les accions dissenyades, a més de comprovar que els locals adherits al programa mostren conductes de dispensació responsables en major mesura que aquells que no s’han sumat”.  


El programa Servei Responsable de promoció d’un oci segur i de qualitat a Dénia augmenta e...

El programa Servei Responsable de promoció d’un oci segur i de qualitat a Dénia augmenta e...

El programa Servei Responsable de promoció d’un oci segur i de qualitat a Dénia augmenta e...

Altres notícies

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina