Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

L'Espai Lluís Vives inicia el programa d'activitats paral·leles de Dénia Festival de les Humanitats 2023

Dénia Festival de les Humanitats va començar ahir, 18 de setembre, la programació d'activitats paral·leles amb la primera trobada de l’Espai Lluís Vives-Laboratori d’Idees, un espai de reflexió que busca fomentar el diàleg sobre la importància de les disciplines humanístiques en el món empresarial. L'esdeveniment va tindre lloc en el Multiespai l'Androna (seu de Baleària, promotora del Festival de les Humanitats).

 

L'alcalde de Dénia i president de la Fundació Dénia Ciutat Creativa, Vicent Grimalt, va inaugurar la jornada de debat, en la qual van participar destacades personalitats de l'àmbit acadèmic, empresarial i social de la Comunitat Valenciana. Van participar en la jornada, entre altres, Benito Mestre (president del Cercle Empresarial de la Marina Alta), Cristina Sellés (presidenta de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Marina Alta), Patrici Calvo (professor de la Universitat Jaume I) i Martha Rodríguez (gestora de projectes de la Fundació ÉTNOR). Amb les seues reflexions, tots ells van tractar d'aprofundir en el significat de “quin i qui és l'empresa” i la seua importància en el context actual.

 

Durant la jornada es van abordar diferents aspectes relacionats amb l'empresa, des del seu origen i desenvolupament, amb les seues etapes negatives i positives, fins a la seua determinació, la seua relació amb la societat i les necessitats que ha de satisfer. També es va deliberar sobre la naturalesa de l'empresa com una entitat en constant adaptació i evolució, amb un compromís d'estar sempre al servei de la societat.

 

Espai Lluís Vives en el festival

 

Els conceptes comentats en la primera jornada d'activitats paral·leles serviran de base per a construir el marc en el qual es desenvoluparà la conversa sobre “El paper de l'empresa”, el 27 d'octubre pròxim, dins de la programació oficial del Festival de les Humanitats, en el qual Jordi Mercader (president de Miquel y Costas & Miquel), Maite Antón (presidenta de l'Associació de l'Empresa Familiar d'Alacant) i el professor de filosofia i sociologia Patrici Calvo, tancaran la jornada vespertina.

 

Amb aquesta primera jornada de l'Espai Lluís Vives es dona inici a un intens cicle de setmanes dedicades al coneixement, l'empoderament de les humanitats i a la cultura en la capital de la Marina Alta, que tindran el colofó amb la celebració oficial del Dénia Festival de les Humanitats, del 26 al 28 d'octubre de 2023.

 

Dénia Festival de les Humanitats

 

Dénia Festival de les Humanitats és una iniciativa promoguda per l'Ajuntament de Dénia i Baleària, organitzada per la Fundació Dénia Ciutat Creativa de la Gastronomia, sota la direcció acadèmica de Josep Ramoneda i Jordi Alberich (La Maleta de Portbou) i la col·laboració especial de Fundació “la Caixa”. Aquest festival promet una experiència intel·lectual enriquidora i un punt de trobada per a explorar i compartir les fronteres del coneixement humà.

 

Més informació en  www.deniafestivaldeleshumanitats.org

L'Espai Lluís Vives inicia el programa d'activitats paral·leles de Dénia Festival de...
L'Espai Lluís Vives inicia el programa d'activitats paral·leles de Dénia Festival de...
L'Espai Lluís Vives inicia el programa d'activitats paral·leles de Dénia Festival de...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina