Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

L’Ajuntament de Dénia trau a licitació la redacció i desenvolupament del Pla de Mobilitat Turística Sostenible de la ciutat

L'Ajuntament de Dénia continua avançant en el desenvolupament del Pla de Sostenibilitat Turística en Destí (PSTD) de la ciutat i esta setmana ha aprovat en Junta de Govern iniciar l'expedient de licitació del servici d'assistència tècnica per a la redacció del Pla de Mobilitat Turística Sostenible de Dénia, una de les 13 accions que s'inclouen en el Pla.

 

El PSTD és un programa l'objectiu del qual és la transformació de les destinacions turístiques cap a un model basat en la sostenibilitat mediambiental, socioeconòmica i territorial, amb els ODS com a eix. L'execució de les accions que contempla, serà finançada íntegrament per fons Next Generation EU, dins de la convocatòria extraordinària de 2021, amb un pressupost total de 3 milions d'euros.

 

El Pla de Mobilitat Turística Sostenible de Dénia arreplegarà el conjunt d'actuacions que tenen com a objectiu la implementació de formes de desplaçament més sostenibles (caminar, bicicleta, cotxe compartit, vehicles de mobilitat personal, i transport públic) dins d'una ciutat; és a dir, de modes de transport que facen compatibles un creixement econòmic sostenible, la cohesió social i defensa del medi ambient, garantint, d'esta manera, una millor qualitat de vida per als ciutadans. El Pla haurà de contemplar a més accions que sobretot que disminuïsquen l'impacte l'impacte ambiental i el consum energètic.

 

Els treballs que ixen a licitació per un pressupost base de 74.463,50 euros (IVA inclòs) es realitzaran en tres fases. Una primera fase en la qual s'arreplegaran les dades i es crearà una base informatitzada amb informació sobre la mobilitat, el trànsit, la xarxa viària, els aparcaments, el transport públic, i el transport de mercaderies i turístic, entre altres. A partir d'eixa informació es realitzaran una anàlisi i un diagnòstic de la situació actual en matèria de mobilitat a Dénia.

 

La segona fase serà l'elaboració del Pla de Mobilitat Sostenible, que contindrà, com a mínim, estos apartats: una programació de l'ordenació viària i de la circulació; alternatives d'estacionament; millores i ús d'energies alternatives en el transport públic; el foment i la millora dels desplaçaments no motoritzats i les mesures per a aconseguir els objectius de mobilitat sostenible.

 

L'última fase serà la implantació del pla. Ací, l'empresa adjudicatària haurà d'impulsar i gestionar el Pla de Mobilitat Turística Sostenible de Dénia; portar el seguiment de tots els projectes de mobilitat sostenible ja existents o que es posen en marxa i realitzar l'avaluació de l'execució.

 

El contracte tindrà una duració de 12 mesos distribuïts en les anualitats 2024 i 2025.

L’Ajuntament de Dénia trau a licitació la redacció i desenvolupament del Pla de Mobilitat Tu...
L’Ajuntament de Dénia trau a licitació la redacció i desenvolupament del Pla de Mobilitat Tu...
L’Ajuntament de Dénia trau a licitació la redacció i desenvolupament del Pla de Mobilitat Tu...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina