Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Una exposició recorre la història de la Policia Local de Dénia des de la seua creació en 1873

La Policia Local de Dénia ha organitzat una exposició per a celebrar els seus 150 anys d'història. Una mostra “educativa i informativa que conta la història i evolució, curiositats, instruments, organigrama, unitats i funcions d'una institució al servici de la ciutadania de Dénia i que garantix la seua seguretat, llibertat i, sobretot, la convivència i la pau social”, va assenyalar el regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Scotto, en l'acte d'inauguració que va tindre lloc divendres passat a la Casa de la Marquesa Valero de Palma (c. Cavallers, 3). El vessant didàctic de l'exposició, que romandrà oberta durant els mesos d'octubre i novembre, inclou visites guiades per a tots els centres escolars de Dénia i la comarca.

 

La mostra inclou panells informatius que fan un recorregut per la història del cos des de la seua creació, un 20 de desembre de 1873, fins a l'actualitat, així com materials i objectes diversos, alguns, veritables curiositats. L'intendent en cap de la Policia Local de Dénia, Jovi Estruch, va enumerar alguns d'ells, com la màquina d'escriure amb la que es redactaven informes i atestats, documents municipals relacionats amb la policia i la seguretat que daten del segle passat, i fins i tot una denúncia de l'any 1949 que descriu uns fets “més que prescrits, per a sort de l'infractor”.

 

A més, s'ha inclòs una secció que mostra com s'articula el cos hui dia, amb les diferents unitats i especialitats, com les unitats Artemis i Eros, o les de Medi Ambient, Vigilància marítima i Platges.

 

“Hem evolucionat –va indicar Estruch- fins a convertir-nos en una policia pròxima, altament especialitzada, equipada amb els mitjans materials i la formació necessaris per a respondre a totes les necessitats, tant quotidianes com extraordinàries, del nostre municipi”.

 

L'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, va agrair als integrants de la Policia Local de Dénia “la devoció i el compromís amb el vostre treball i amb tots els deniers” i va afegir que la nostra administració, l'ajuntament, “té en les seues treballadores i treballadors en general, i en la Policia Local, en particular, als autèntics ambaixadors del concepte de servici públic, a peu de carrer, com a aliats i suport de la ciutadania en les situacions més diverses”.

l’horari següent: de dilluns a dissabte, de 10 a 14 hores i de 16 a 19 hores; diumenges i festius, de 9 a 15 hores.


Una exposició recorre la història de la Policia Local de Dénia des de la seua creació en 1873

Una exposició recorre la història de la Policia Local de Dénia des de la seua creació en 1873

Una exposició recorre la història de la Policia Local de Dénia des de la seua creació en 1873

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina