Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

El servei de recollida porta a porta i el contenidor per a matèria orgànica comencen a funcionar el 20 de març

L’Ajuntament de Dénia, juntament amb l'empresa concessionària de la neteja urbana i recollida de fem, Urbaser, han posat data a l'inici de dos nous serveis de recollida selectiva de residus, que suposaran “un gran canvi per a tota la població”, en paraules de la regidora de Transició Ecològica, Maite Pérez Conejero. A partir del dilluns 20 de març començarà a prestar-se el servei de recollida porta a porta en els barris de Baix la Mar i les Roques, així com en l’EATIM de Jesús Pobre, incloent-hi Monte Pego. Aquest dia es posarà en marxa també la recollida de matèria orgànica en els prop de 400 contenidors soterrats instal·lats en el municipi.

 

El contenidor marró

 

Les restes orgàniques s'han de depositar en els contenidors marrons, que cada persona podrà obrir amb una targeta associada al seu habitatge. Aquestes deixalles orgàniques es transformaran després en compostos per al seu ús com a fertilitzant o generador d'energia.

 

De moment, aquestes restes es podran depositar només en els contenidors marrons soterrats. Més endavant, ha assenyalat la regidora, s'instal·laran també contenidors d'orgànica aeris, començant pel nucli urbà.

 

La targeta

 

En aquests primers mesos de funcionament, la targeta servirà únicament per a donar accés als contenidors d'orgànica, encara que prompte, ha indicat Maite Pérez, es podrà utilitzar també quan es vaja a reciclar a l'ecoparc.

 

Des de hui, les persones interessades poden acudir a l'oficina d'atenció ciutadana d’Urbaser (avinguda del Marquesat, 5) i donar-se d'alta per a obtindre la seua targeta, presentant un rebut de pagament de la taxa de fem. Rebran, a més, l'obsequi d'una paperera i 75 bosses compostables perquè comencen a reciclar la fracció orgànica.

 

La regidora ha recalcat que la finalitat última de la utilització de la targeta és “premiar a la ciutadania”, ja que l'objectiu és que en un futur les persones més compromeses amb el reciclatge es puguen veure recompensades amb bonificacions en el seu rebut del fem.

 

Quins residus tirar en el contenidor marró?

 

Sempre introduïts en bosses compostables, que no de plàstic, podem depositar en els contenidors marrons restes de fruita, verdura, carn i peix; corfes d'ou, marisc i fruita seca; deixalles de pa, pastisseria i altres aliments; restes de xicotetes plantes d'interior; pòsits de café i bosses d'infusions; tovallons i paper de cuina usats.

 

No hem de tirar en els depòsits d'orgànica oli de cuina; salses i líquids de guisats; bolquers, tovalloletes i compreses; burilles; xiclets; bosses de plàstic o residus vegetals en grans quantitats.

 

Porta a porta

 

El sistema de recollida porta a porta que s'implantarà en els barris de Baix la Mar i les Roques i en Jesús Pobre i Monte Pego consisteix en la recollida de les diferents deixalles a la porta del domicili en dies diferents de la setmana, fixats en un calendari que s'entregarà a les persones adherides.

 

Es distribuiran quatre papereres per habitatge, una per a cada fracció de residus –orgànica, envasos, vidre i restes- que es poden recollir des de hui mateix en l'oficina d'atenció ciutadana d’Urbaser.

 

S'han establit altres punts de recollida de material per a facilitar el procés: en les reunions de barri de Baix la Mar (dilluns 6 de març, 20 hores, edifici Joventut) i Roques (dimarts 7 de març, en l’Espai Les Portelles) i en una carpa itinerant que, durant les pròximes dues setmanes s'instal·larà en el barri de les Roques (dies 8 i 9 de març), en Baix la Mar (10 i 11 de març) i en Jesús Pobre (14, 15 i 16 de març).

 

Maite Pérez ha indicat que, amb la posada en marxa del servei porta a porta, en els barris de Baix la Mar i Roques es retiraran tots els contenidors aeris existents en l'actualitat, mantenint com a reforç les bateries de contenidors soterrats.

 

En Jesús Pobre, en canvi, la recollida porta a porta comportarà l'anul·lació dels contenidors soterrats en el centre de la població i el manteniment dels aeris en la zona externa al nucli urbà.

 

 

El servei de recollida porta a porta i el contenidor per a matèria orgànica comencen a funci...
La regidora Maite Pérez Conejero

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina