Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

La Generalitat destina 16 milions d'euros per a la construcció i millora d'infraestructures de serveis socials a Dénia

Aitana Mas anuncia l’“inici imminent” de les obres del Centre Específic per a Malalties de Salut Mental (CEEM) i del Centre de Rehabilitació i Integració Social (CRIS)

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, s'ha reunit hui a Dénia amb l'alcalde, Vicent Grimalt, la regidora d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Melani Ivars, la regidora del Major, Elisabet Cardona i la regidora de Territori, Maria Josep Ripoll, per a realitzar un repàs dels projectes de la seua àrea previstos a la ciutat.

En el marc del Pla Convivint d'infraestructures de serveis socials, la vicepresidenta ha recordat que hi ha tres actuacions previstes a les quals la Generalitat destinarà una inversió directa pròxima als 16 milions d'euros.

D'una banda, la construcció de Centre Específic per a Malalties de Salut Mental (CEEM) i del Centre de Rehabilitació i Integració Social (CRIS) a la Pedrera, que suposaran una inversió de més de 6,27 milions d'euros. En la seua visita a Dénia, Aitana Mas ha anunciat l'inici imminent d'aquestes obres.

Mes ha assenyalat que, quan estiguen en funcionament, aquests centres comptaran amb prop de 90 places per a atendre persones amb malalties de salut mental crònica (42 places residencials en el CEEM i altres 45 de caràcter ambulatori a través del CRIS), convertint-se en la primera infraestructura pública d'aquestes característiques a la comarca de la Marina Alta.

Així mateix, està prevista la construcció d'una segona residència i centre de dia de persones majors dependents, amb un pressupost de 10 milions d'euros, actualment en fase de redacció de plecs per part de l'ajuntament; i la reforma del Centre d'Atenció a la Infància i Adolescència ‘Les Rotes’, “el projecte de la qual s'està redactant per un import de 200.000 euros”.

Millora dels serveis socials d'atenció primària

D'altra banda, durant la reunió també s'ha tractat sobre el model del contracte-programa impulsat per la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives per a millorar els serveis socials d'atenció primària, “que en el cas de Dénia ha permés que la inversió haja passat de 243.00 euros en 2015 a 1,5 milions d'euros en 2023”.

Això suposa multiplicar per sis el pressupost “perquè l'ajuntament puga contractar en comptes de 8 persones que tenia fa huit anys a 29 professionals en aquest moment”, ha afegit.

“Això és molt important perquè l'ajuntament puga agilitzar al màxim els tràmits de la dependència o de la Renda Valenciana d'Inclusió, entre altres, i oferir eixe servei de qualitat i amb tots els perfils professionals necessaris per a dotar a les persones en estat de vulnerabilitat d'una atenció humana, digna i com més ràpid millor”.

La vicepresidenta també ha fet referència a altres recursos socials, com el Centre Dona 24 hores de Dénia, “molt important per a la comarca i altres comarques veïnes com la Marina Baixa, que en l'últim any ha atés a més de 1.000 dones, de les quals 81 eren de Dénia i a les quals estem ajudant, a més, perquè tinguen una inserció laboral a través dels itineraris sociolaborals”, ha comentat.

La Generalitat destina 16 milions d'euros per a la construcció i millora d'infraestr...
La Generalitat destina 16 milions d'euros per a la construcció i millora d'infraestr...

Altres notícies

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina