Els gelaters Marco Miquel, Álvaro Verdú i Óscar Palacio han oferit una degustació de gelat d’Apfelstrudel, sabor europeu de l'any, i d'altres elaborats amb productes típics de la Marina Alta
El Mercat Municipal de Dénia ha sigut l'escenari triat per a la celebració de la Jornada Europea del Gelat Artesà aquest 24 de març. Amb l'objectiu de celebrar la tradició gelatera, els artesans Marco Miquel, Álvaro Verdú i Óscar Palacio han oferit una degustació de gelat d’Apfelstrudel, triat com a Sabor europeu de l'Any 2023, i d'altres creacions elaborades amb productes típics de la comarca de la Marina Alta.
Així, el públic ha pogut paladejar també gelats de sobrassada, moniato i ametla crua, aigua de València, taronja sanguina, raïm moscatell, carabassa i xocolate, torró o mantegada, entre altres varietats.
L'alcalde, Vicent Grimalt, ha assistit a la jornada, de la qual ha destacat la seua contribució “a posar en valor un producte molt nostre, el gelat, elaborat amb productes de la nostra terra, a través de tres gelaters artesanals de la Marina Alta, i que se celebra en un lloc molt important per a nosaltres, el Mercat Municipal, que representa també la varietat i riquesa de les nostres matèries primeres”.
En la mateixa línia, Marco Miquel, president de l'Associació Nacional de Gelats Artesans, ha subratllat que aquest esdeveniment, a més de contribuir a difondre el sabor protagonista a nivell europeu d'enguany, l’Apfelstrudel, “ens permet utilitzar els nombrosos productes que tenim a la comarca i convertir-los en gelat”.
Per part seua, el diputat provincial Javier Gutiérrez ha afirmat que aquesta jornada és “un dia gran en el qual gaudir dels nostres productes i del que fan els artesans de la província d'Alacant”.
La Jornada Europea del Gelat Artesà va ser declarada pel Parlament Europeu per a posar en valor que “entre els productes lactis, el gelat artesanal representa l'excel·lència en termes de qualitat i seguretat alimentària, realçant els productes agroalimentaris de cada Estat membre”. Fins hui, el gelat continua sent l'únic aliment al qual el Parlament Europeu ha dedicat un dia.