Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia lluita contra el tabaquisme el Dia Mundial Sense Tabac amb la campanya ‘Respira Vida’

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial Sense Tabac, el 31 de maig, l’Ajuntament de Dénia, a través de la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA), promou un any més una  campanya de conscienciació contra el tabaquisme.

 

Aquesta 21ª edició de campanya du l'eslògan “Respira vida”. Jasmine Rosales Weber ha col·laborat voluntàriament amb l’Ajuntament per tal de dissenyar els cartells i díptics d’enguany. Aquesta senyalística ja es troba repartida per la ciutat, ficant èmfasi en les portes dels centres educatius de Dénia, la Xara i Jesús Pobre, per tal d’indicar que es tracten d’espais sense fum, tant amb la cartelleria com amb marques viàries. La imatge d’enguany mostra a una persona amb mascareta a través de la qual inhala tabac. Aquesta imatge intenta reflectir el que passa si s’acaba generant una addicció al tabac, sent depenent i tenint problemes respiratoris. En positiu trobem l’eslògan ‘Respira vida’ en un paisatge saludable on es pot llegir ‘Espais sense fum’. La campanya li dona valor a aquelles persones que no fumen o, si ho han fet, ho hagen pogut deixar.

 

A més, s’instal·laran estands informatius durant l’esplai dels centres per tal d’informar els joves dels efectes i riscos del tabac i l’alt potencial addictiu de la nicotina, tant en els cigarrets com en els vapers.

 

L’objectiu és conscienciar i sensibilitzar a la població respecte al caràcter nociu del tabac, els efectes i riscos que comporta el consum i, sobretot, advertir a la població de l’alt risc d’habituació i addicció; a més de previndre l’inici, promoure i donar suport a l’abandonament i aconseguir reduir el consum.

 

Campanya ‘Més trellat, menys tabac’

 

L’UPCCA de Dénia també s’ha sumat a la campanya elaborada per les UPCCAs de Xarxa de la Comunitat Valenciana amb el lema ‘Més trellat, menys tabac’. En consonància amb la campanya de l’Organització Mundial de la Salut del 2023, es pretén animar als governs a posar fi a les subvencions al cultiu de tabac i utilitzar els recursos estalviats per a ajudar als agricultors a canviar a cultius més sostenibles que milloren la seguretat alimentària i la nutrició. L’OMS ha revelat que el tabac causa dany tant al medi ambient com a la salut humana, ja que cada any la indústria del tabac es cobra al món més de 8 milions de vides humanes, 600 milions d’arbres, 200.000 hectàrees de terra i 22.000 milions de tones d’aigua i genera 84 milions de tones de CO2.

 

Dénia lluita contra el tabaquisme el Dia Mundial Sense Tabac amb la campanya ‘Respira Vida’
Dénia lluita contra el tabaquisme el Dia Mundial Sense Tabac amb la campanya ‘Respira Vida’

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina