Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Els col·legis Vessanes, Llebeig i Cervantes aconsegueixen un estalvi econòmic de 4.283 euros amb la seua adhesió al “Pla Energètic Escolar” durant el curs 2022/2023

Durant el curs escolar 2022/2023, els centres públics Les Vessanes, Llebeig i Cervantes han aconseguit un estalvi econòmic de 4.283 euros gràcies a la seua participació en el projecte ‘Pla Energètic Escolar 50/50’, la finalitat del qual és la reducció dels consums energètics en instal·lacions escolars públiques a través d'una participació col·lectiva.

 

Els objectius bàsics del projecte són augmentar la informació i formació sobre el tema de l'energia i l'ús responsable de l'energia; fomentar un canvi d'hàbits en tota la comunitat educativa; aconseguir una major participació en la presa de decisions respecte a l'energia; disminuir el consum d'energia en les instal·lacions i obtindre recursos econòmics per a poder invertir en el centre.

 

Aquests recursos econòmics procedeixen del compromís de les administracions locals adherides al pla de reembossar el 50% de l'estalvi energètic aconseguit durant el curs a cada centre participant. L'Ajuntament de Dénia, des de la posada en marxa del Pla a la ciutat el curs 2021/2022 i per a fomentar la participació dels col·legis públics en la iniciativa, es va comprometre a reintegrar el 100% d'eixe estalvi energètic aconseguit. Uns recursos econòmics que cada centre inverteix lliurement de nou en el col·legi de la forma que estima oportuna.

 

Durant el curs 2022/2023, el col·legi Les Vessanes va obtindre un estalvi econòmic de 1.115 euros, que el centre ha reinvertit en bancs i taules de pícnic per al pati. Llebeig ha aconseguit un estalvi de 2.232 euros que ha destinat al canvi de la il·luminació de les aules a tecnologia LED. Finalment, el col·legi Cervantes ha optat per la compra de ventiladors per a les seues instal·lacions amb els 936 euros d'estalvi econòmic obtinguts el passat curs.

 

Els tres centres continuaran la seua participació en el Pla Energètic Escolar aquest curs.



Els col·legis Vessanes, Llebeig i Cervantes aconsegueixen un estalvi econòmic de 4.283 e...


Els col·legis Vessanes, Llebeig i Cervantes aconsegueixen un estalvi econòmic de 4.283 e...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina