La Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Dénia i l'associació d'Apicultors del Montgó, ha organitzat uns tallers, dirigit a escolars entre tercer i sext de Primària del municipi, per a mostrar el món de les abelles i la seua importància. Els col·legis Pare Pere de Jesús Pobre i Pou de la Montanya han participat en els dos tallers “El món de les abelles”, que es van desenvolupar els passats 22 de febrer i 25 de març. En les sessions van participar un total de 80 alumnes i alumnes dels dos centres escolars.
“Esta activitat, que de manera experimental s'ha afegit al programa d'Educació Ambiental, ha sigut molt satisfactòria”, segons ha comentat Sandra Gertrúdix, la regidora de Medi Ambient. “Els objectius d'estos tallers han sigut conéixer a estos insectes, que amb les seues accions de pol·linització garantixen la biodiversitat a la muntanya, i els perills i les amenaces que tenen per la contaminació amb productes químics. Finalment, per descomptat, explicar i demostrar que la mel és un aliment amb moltes propietats”, ha explicat Gertrúdix.
En els tallers, que van ser unes sessions didàctiques de 50 minuts cadascuna, la direcció tècnica de l'associació d'Apicultors del Montgó va ensenyar a l'alumnat, mitjançant la visualització d'una sèrie de vídeos, quin és l'ofici de l'apicultor, quines són les ferramentes i els materials que s'utilitzen per a la gestió dels ruscos i com es realitza l'extracció de la mel.
A més, els estudiants van aprendre a diferenciar els tipus d'abella que hi ha, què fan les abelles, el seu cicle de vida, i quines són les característiques d'estos insectes tan importants per a la pol·linització de les plantes. I sobretot se'ls va instruir en perquè les abelles són tan importants per a les persones i per al planeta, i quines són les grans amenaces si estos insectes desapareixen.
Finalment, les membres de l'associació van entregar a les alumnes i als alumnes llavors per a fer-les germinar en tests o en el camp. En finalitzar cada taller va haver-hi una degustació de mel.